Bas de Jong in aangeefpositie.

DOS wint ook in Heerenveen

De lastige korfbal-uitwedstrijd in en tegen Heerenveen leverde weer twee punten op voor de Westbroekers. Zo blijft DOS nog steeds koploper in de Overgangsklasse.

In de eerste helft ging het spel op en neer. DOS kende wel een veldoverwicht maar had het toch moeilijk tegen de stugge Friezen. Heerenveen speelt in de lijn van haar coach met volle energie. Zij geven veel druk op de aanvallers, waarvan DOS onvoldoende profiteerde. Daar kwam bij dat met name het eerste aanvalsvak grossierde in het missen van kansen in de korfzone. Een magere 6-7 ruststand was het gevolg.

Wind
Na rust speelde DOS tegen de wind in, maar ging hier prima mee om. Er werd geduldig gewacht tot de juiste personen in de goede positie waren gebracht. Uit de eerste vier aanvallen scoorden de oranjehemden zo driemaal en pakten een 6-10 voorsprong. Dit bleek achteraf de beslissende demarrage. DOS moest wel bij de les blijven want op die momenten dat er onvoldoende druk werd gegeven in de verdediging, schoot de thuisclub direct raak. Toch wist DOS de voorsprong te vergroten naar zes doelpunten. Na dit goede kwartier zakte de ploeg bij 12-18 toch een beetje in. De winst was binnen en zeker aanvallend werd het iets te gemakzuchtig. Coach Steven Brink bracht hierna zijn wisselspelers in, die helemaal vanuit Alphen aan de Rijn direct na hun eigen wedstrijd in de auto waren gestapt. Heerenveen profiteerde van al deze wisselingen en scoorde nog enkele goals voor de statistieken, maar kon niet echt de spanning meer terugbrengen. Met een mooie 18-21 overwinning werd de lange reis naar Westbroek weer aangevangen.

Vervolg
DOS blijft koploper met een voorsprong van drie punten. Aanstaande zaterdag speelt de pleog thuis om 15.30 uur tegen Wit-Blauw, nummer drie van de ranglijst waarvan eerder met. 22-18 verloren werd. DOS zal dan wel de gehele wedstrijd vol aan de bak moeten.