Coronatijd. (foto Monica Verheul)
Coronatijd. (foto Monica Verheul) Foto:

Monica en Hans Verheul 10 jaar Read Shop de Bilt

Algemeen

- ingezonden mededeling –

Goede vrijdag 18 april 2014. Read Shop De Bilt maakt een akelige tijd mee, met wisselingen en wanbeleid van vorige eigenaar gaat de winkel 1 januari 2014 dicht. 

Het etablissement gaat na 3,5 maanden onder leiding van Monica en Hans Verheul weer open. Voor dit sympathieke ondernemersechtpaar een emotioneel moment met veel vraagtekens. De ‘wat als’ vraag speelt tijdens de voorbereiding steeds in hun hoofd. We kijken in het kort terug op 10 jaar Read Shop De Bilt. 

Hans Verheul: ‘Het was een onzekere periode. Niet alleen Monica was haar baan bij Read Shop kwijt, maar ik werd ook op oneigenlijke manier ontslagen. Een zware tijd met een burn-out nabij. Maar met coaching en advies van bedrijfskundige Wil Roelofsen hebben we aan de moeilijke tijd een positieve draai gegeven. Met mijn ontslagvergoeding hebben we Read Shop formaliteiten rond kunnen breien en zijn als eigenaars begonnen. Monica had haar baan weer terug. Het leven lachte ons weer toe’!

Natuurlijk hebben er veranderingen plaatsgevonden zoals pinautomaten en servicepunt die door ING weggehaald werden, waarvoor kinderspeelgoed in de plaats kwam. Wat voor de omgeving een welkome aanpassing was omdat Intertoys in 2017 uit de straat verdween. Read Shop De Bilt blijft een mooie kantoor/boekwinkel aan de Hessenweg, met een stomerij, kopieerservice en PostNL.

Monica Verheul: ‘Ondanks zware coronaperiodes bleef onze winkel een succes, want tijdens de gedwongen winkelsluiting konden de klanten alleen telefonisch of via internet bestellen en we konden alleen persoonlijk op de fiets bezorgen. We hebben toen gedreven op een gunfactor. Klanten maakten extra geld over of kwamen spontaan geld brengen. Een hele emotionele tijd’. 

Na corona heeft ons team de zaak opnieuw opgebouwd. Read Shop De Bilt blijft een laagdrempelige winkel waar je zo in en uit loopt. De winkel heeft anno 2024 een grotere sociale waarde dan in 2014. Lastiger is het vinden van passend personeel. Serieuze oproep kandidaten zijn ook hier gewenst. 

Het 10 jarig jubileumfeest met de Read Shop De Bilt duurt 3 dagen, 18, 19 en 20 april 2024 met fleurige ballonnenboog voor de ingang van de winkel. Als actie krijg je bij 3 tijdschriften één Stabilo set markeerstiften cadeau. Op =op