Wethouder Pim van de Veerdonk ontvangt een doosje, met de onder Vrienden bekende cranberry-koekjes, ‘Larensteintjes’.
Wethouder Pim van de Veerdonk ontvangt een doosje, met de onder Vrienden bekende cranberry-koekjes, ‘Larensteintjes’.

Wethouder Pim van de Veerdonk plant Koningslinde

Algemeen

Om de vruchtbare en enthousiaste samenwerking tussen de Gemeente en buurtinitiatief de Vrienden van Groen Larenstein te onderstrepen plantte wethouder Pim van de Veerdonk 19 april een prachtige ‘Tilia Europaea’, ofwel ‘Koningslinde’ in de Parkzone. Om te zorgen dat de boom snel en krachtig wortelt, viel het hemelwater al ruim uit de lucht. 

Lindebomen stonden vroeger op dorpspleinen als teken van een ontmoetingsplaats. Het was een symbool van liefde en gerechtigheid. Het parkje was al een ontmoetingsplaats, maar het wordt nu steeds mooier en met meer biodiversiteit. 

Groen
Sinds mei 2023 is het buurtinitiatief de Vrienden van Groen Larenstein actief met het groen in de buurt. De park- en wandelzone tussen het Beukenlaantje en de Kometenlaan is het afgelopen jaar flink opgeknapt door de vrienden samen met buurtgenoten en de Gemeente. Op 3 oktober 2023 ging de Gemeente met de Stichting Vrienden van Groen Larenstein een Groenadoptie overeenkomst aan. Sindsdien is veel ongewenst woekerend groen verwijderd (o.a. Japanse duizendknoop, Amerikaanse vogelkers, Reuze Berenklauw, en Woeker-Braam). En nu zijn er meer dan 300 prachtige inheemse vruchtenstruiken, fruitbomen, bosplantsoen en groen blijvende struiken geplant. Het is bijna klaar.

Meer over de Parkzone en de activiteiten van de Vrienden van Groen Larenstein op de website www.vriendenvangroenlarenstein.nl.         (Cees van der Poel)