Afbeelding

DOS promoveert naar Overgangsklasse

Sporthal De Vierstee in Maartensdijk kleurde zaterdagavond oranje/blauw bij de laatste thuiswedstrijd van DOS. Het vele publiek kwam om de korfballers uit Westbroek kampioen te zien worden.

Onder de sfeervolle klanken van muziekvereniging De Vriendenkring schoot DOS uit de startblokken. Na 7 seconden scoorde Eline Geurtsen al de 1-0. Dat was de opmaat voor een heerlijke korfbalwedstrijd, zag ook de aanwezige wethouder sportzaken Madeleine Bakker.

De laatste weken oogde DOS wat fletser in het spel, maar zaterdagavond tegen de nummer drie van de ranglijst Telstar, was het weer als vanouds. De scherpte spatte er vanaf, in de duels die werden gewonnen, in de druk in de verdediging en in de afronding. Telstar, dat zeker geen slecht team heeft, wist niet waar ze het moest zoeken en kon slechts heel sporadisch iets terugdoen. Halverwege had DOS al meer doelpunten gescoord dan vorige week in de gehele wedstrijd. De 18-6 ruststand gaf geeneens een vertekend beeld van de verhoudingen weer in de 1e helft.

Onderbreking
Na de onderbreking duurde het enkele minuten voordat DOS weer het juiste ritme te pakken had. Het tempo bleef hoog en er werden voldoende kansen gecreëerd. In de afronding ontbrak het showelement niet met vele one-handers. Natuurlijk ging niet elke bal er in en werd er iets minder gescoord dan voor rust. De sfeer op de tribunes leed hier zeker niet onder en ook in het veld vierden de spelers al ruim voor tijd hun feestje. Met een duidelijke 27-14 overwinning laat DOS geen discussie wie de terechte kampioen is. In het jaar van het 50 jarig jubileum viert de club promotie naar de Overgangsklasse. Voor het eerst in de geschiedenis van de club.

Uitdaging
Volgend seizoen is er een mooie nieuwe uitdaging: deze wordt aangegaan door een talentvol en gedreven team dat dan onder leiding staat van een nieuwe trainer. Coach Steven Brink neemt na drie seizoenen afscheid met twee zaaltitels. Onder zijn bewind is DOS in deze seizoenen thuis ongeslagen gebleven. De Vierstee kent zijn beperkingen, maar blijkt ook een lastig te nemen horde voor de tegenstanders.

Na twee korfballoze weekenden is er op zaterdag 11 maart nog de laatste zaalwedstrijd om 15.30 uur tegen Rigtersbleek in Enschede.