Overtreding op Jeroen Groot, die werd bestraft door de scheidsrechter.

DOS blijft ondanks verlies koploper

DOS heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen aan het kortste eind getrokken in een wedstrijd tegen Wit-Blauw. In oktober verloren ze terecht van deze ploeg, nu ging het gelijk op in wedstrijd.

Coach Steven Brink kon in deze belangrijke wedstrijd vanwege vakantie en blessures niet zijn sterkste team in het veld brengen. Het achttal dat wel in het veld stond maakte er een mooie wedstrijd van. Dit kwam ook doordat Wit Blauw mee ging in het hoge tempo van de thuisclub.

Kampen
De eerste helft lag het initiatief voornamelijk bij de oranjehemden. DOS kwam een paar maal op een twee punten voorsprong maar het lukte niet om drie punten verschil te pakken. De gevaarlijke spitsen van Wit Blauw haalden in de beginperiode een heel hoog schotpercentage, waardoor de gasten uit Kampen in het spoor bleven. DOS speelde dynamischer en meer vanuit de beweging in het vak. Zo was DOS over meerdere schijven gevaarlijk en werden veel kansen gecreëerd.

Spanning
Na een 12-12 ruststand ging het de tweede helft gelijk op, richting het slot. De spanning werd steeds meer voelbaar. De scheidsrechter kwam ogen te kort om alle duels goed te kunnen volgen. Veel overtredingen in de korfzone van Wit Blauw bleven onbestraft, maar DOS liet niet zich uit het veld slaan. Na een korte extra onderbreking vanwege een enkele klap onweer, maakten de teams zich op voor de laatste krachtsinspanning in de resterende tien minuten. Vijf minuten voor tijd stond de 23-23 stand al een aantal minuten op het scorebord en geen van de teams lukte het meer om te scoren. Zo leek het tenminste tot ruim een minuut voor tijd Wit Blauw van grote afstand toch de winnende bal er in schoot. Het lukte DOS niet meer om in de resterende tijd te scoren. Zo eindigde de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdient, in een 23-24 verlies voor DOS. DOS blijft desondanks nog wel koploper maar ziet de voorsprong teruggelopen tot één punt op KVZ. Voor coach Brink was het zijn eerste thuisnederlaag in drie seizoenen DOS. Volgende week is er de laatste thuiswedstrijd tegen nummer vier SKF. Wil DOS koploper blijven, dan zal er gewonnen moeten worden. De wedstrijd begint om 15.30 uur.