Inmiddels kan er veilig overgestoken worden op de kruising Sperwerlaan/Julianalaan.
Inmiddels kan er veilig overgestoken worden op de kruising Sperwerlaan/Julianalaan.

Route veiliger door herinrichting

Algemeen Algemeen

Weggebruikers, waaronder leerlingen van de Julianaschool en de Theresiaschool in Bilthoven kunnen straks weer een stuk veiliger hun weg vervolgen en van en naar school fietsen.

Sinds enkele weken is de veiligheid van de kruising Sperwerlaan/Julianalaan er een stuk op vooruit gegaan. Met de nieuwe inrichting hebben fietsers voorrang gekregen en minderen de auto's vaart vanwege de drempels. Ook zijn de gevaarlijke kuil en verhoging in de weg verdwenen.

Verkeersplan
Al jarenlang werd door veel ouders en omwonenden aandacht gevraagd voor de onveilige situatie. In het najaar van 2014 drong het toenmalige GroenLinks-raadslid Eveline van der Aa daarom aan op het veiliger maken van de fietsroute tussen de Julianaschool en de Theresiaschool, vooral voor jonge kinderen. De herinrichting werd opgenomen in het verkeersplan en is inmiddels door de gemeente uitgevoerd. Dit tot volle tevredenheid van alle betrokkenen: 'De situatie is nu veel overzichtelijker en afgestemd op de jonge fietsers die met de fiets naar school toe komen. Dat geeft ook de ouders een veiliger gevoel, aldus het oud-raadslid.'                (Henk Zandvliet)