Afbeelding

Volop werk voor PvdA Ombudsteam De Bilt

Algemeen Politiek

In de drie jaar dat het PvdA-Ombudsteam De Bilt nu bestaat, heeft dit team al meer dan 30 zaken te behandelen gekregen. De meeste daarvan konden naar tevredenheid van de betrokkenen worden opgelost. Het Ombudsteam helpt mensen, die vast dreigen te lopen in de wirwar van regels die zij dagelijks tegenkomen.

'Ondanks ons nog maar korte bestaan hebben we nu al meer dan dertig zaken te behandelen gekregen', stelt Ombudsteam-coördinator Jeannette Katgert. 'Voor ons is dat het bewijs dat ons bestaan helaas ook in gemeente De Bilt noodzakelijk is'. De zaken die bij het PvdA Ombudsteam De Bilt worden aandragen hebben veelal met voorzieningen van overheden en maatschappelijk organisaties te maken. Het gaat vaak om problemen rondom huisvesting, financiering of over tekortkomingen in de ondersteuning bij problemen thuis of op het werk. 

Oplopen
Katgert:'We hebben ervaren dat mensen in onze gemeente tegen van alles oplopen. Of het nu over het toelatingsbeleid van onze scholen voor Voortgezet Onderwijs gaat, over het aanvragen van een uitkering of over onwillige huisbazen, alles zijn we al tegengekomen. Zelfs ingeval van onvoldoende kennis over opvangmogelijkheden bij huiselijk geweld weet men ons te vinden. Zoals te verwachten was hebben de veranderingen in de ondersteuning van ouderen en langdurig zieken het afgelopen jaar voor veel onzekerheid gezorgd. Het Ombudsteam heeft de daarover ontvangen signalen door kunnen spelen aan de Biltse PvdA gemeenteraadsfractie die daar de verantwoordelijk wethouder vaak succesvol op aan heeft kunnen spreken.

Fantastisch
Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter PvdA De Bilt is blij met het werk van het Ombudsteam: 'Het is fantastisch om te zien hoe het Ombudsteam nu al meer dan 10 mensen per jaar kan helpen. Voor velen is de samenleving, zoals wij die hebben ingericht, namelijk knap ingewikkeld. En door het werk van het Ombudsteam weten wij als raadsfractie waar het voor de aller kwetsbaarste inwoners van onze gemeente vaak misgaat, zodat wij daar vanuit onze verantwoordelijkheid en onze invloed in de gemeenteraad vaak weer wat aan kunnen doen."

Het PvdA Ombudsteam De Bilt is bereikbaar via pvdaombudsteamdebilt@outlook.com en op maandag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en woensdag van 19.00 tot 21.00 uur via tel. 06 57857819.         (Geert Slot)