Logo vierklank.nl
De heer van Scherpenzeel en echtgenote voor de tafel, burg. Potters achter de tafel en de onderscheiding op de tafel. [foto Henk van de Bunt]
De heer van Scherpenzeel en echtgenote voor de tafel, burg. Potters achter de tafel en de onderscheiding op de tafel. [foto Henk van de Bunt] (Foto: )

Koninklijke Onderscheiding voor boomspecialist

Burgemeester Sjoerd Potters reikte vrijdag 26 juni in gemeentehuis Jagtlust de versierselen uit die horen bij de Koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau aan de heer Hendrikus Albertus van Scherpenzeel: een enthousiast persoon, die weet te stimuleren en te verbinden. Het boomspecialisme vaart wel bij zijn grote inzet en betrokkenheid.

De heer van Scherpenzeel is naast zijn functie als directeur van Boomtotaalzorg al ruim 40 jaar een grote toegevoegde waarde voor het boomverzorgingsvak. Door wetenschappelijk onderzoek veranderden inzichten rondom de boomverzorging radicaal. Als gevolg van deze nieuwe inzichten begon het nieuwe boomverzorgingsvak te ontstaan. Deze totale nieuwe inzichten vroegen om specifieke kennis over bomen en - nog belangrijker - dat deze kennis werd gedeeld. Van Scherpenzeel stond aan het begin van verschillende initiatieven in het vakgebied, en zet zich hier tot op heden nog steeds voor in.

Delen
Zo heeft hij in 1982 de Kring Praktiserende boomverzorging en in 1993 de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen en houtige gewassen opgericht. Tot op heden is hij nog steeds actief hierbij betrokken. Voor van Scherpenzeel is een belangrijke drijfveer om kennis en innovatie te delen met het vakgebied; zo geeft hij al jaren les als gastdocent bij verschillende onderwijsinstellingen. Met enige regelmaat wordt hij gevraagd om zijn expertise en deskundigheid te delen tijdens bewonersbijeenkomsten ten aanzien van bomenkwesties. Vanuit de European Arbocultural Council (EAC) is hij betrokken bij de examinering als supervisor van de examens European Tree Worker (ETW) en European Tree Technicican.

Meer berichten