Logo vierklank.nl
Op de Biltse streekmarkt tref
Op de Biltse streekmarkt tref

Dorpsmarkt wordt Biltse Streekmarkt

In het vroege voorjaar werd een oproep gedaan aan Biltse inwoners om een naam voor de Dorpsmarkt te bedenken. Ruim 500 mensen hebben meegedacht via Facebook en ook 'live' op de dorpsmarkt (van 12 april).

De mensen hebben gekozen voor de naam: Biltse Streekmarkt. 'Wij vinden het mooie naam voor deze gezellige lokale ontmoetingsplek', vertelt Maaike Noorlander van Stichting Biltsheerlijk. 'Hier heb je direct een beeld bij van mooie producten uit onze gemeente De Bilt'.Behalve een nieuwe naam, nieuw logo en binnenkort ook een nieuwe website, verandert er verder helemaal niets. Vier keer per jaar organiseert Biltsheerlijk, een enthousiaste groep vrijwilligers en lokale ondernemers, deze markt met kwaliteitsproducten uit deze gemeente, die appelleren aan gezond, vers, smaak en herkenbaarheid. Een markt waar de consument en de producent elkaar ontmoeten. Op een leuke manier krijgt men voorlichting over de producten en de productiewijzen. De Biltse Streekmarkt geeft een impuls aan agrarische bedrijven, duurzame lokale ondernemers en initiatieven in gemeente De Bilt.

Juni
Vrijdag 28 juni was de eerste Biltse Streekmarkt, op de oude vertrouwde plek voor restaurant Pomp 41 aan de Dorpsstraat v/o steenstraat. De BBQ ging aan voor lokale hamburgers, pulled pork, groentespiesen en er worden mocktails geserveerd. Er was gezellige muziek en ook aan de kinderen was gedacht; zij konden vissen vangen en toverballen maken.

Info over de Biltse Streekmarkt op de facebookpagina 'Dorpsmarkt De Bilt' en bezoek binnenkort de nieuwe website op: www.biltsestreekmarkt.nl.

WE

.

Meer berichten