Logo vierklank.nl
Burgemeester bezoekt Julianaschool
Burgemeester bezoekt Julianaschool

Burgemeester bezoekt Julianaschool

Burgemeester Sjoerd Potters was woensdag 10 juli met secretaresse Annemiek Bovée op kennismakingsbezoek op de school van Carmen Braak. Zij wordt op donderdag 26 september in het gemeentehuis geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente De Bilt. Daarmee heeft de gemeente voor het eerst een vrouwelijke burgemeester.

Bij het bezoek waren kinderen uit verschillende groepen van de school aanwezig. Zij zullen komend schooljaar als een soort wethouders Carmen gaan ondersteunen. Daarbij denken zij vooral aan onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn zoals speelplaatsen. Carmen ziet uit naar de installatie waarbij ze een echte ambtsketen omgehangen krijgt. Ook denkt ze na over hoe ze dan gekleed zal gaan.

In Nederland hebben al verschillende gemeenten een kinderburgemeester. Zij komen elk jaar in een andere plaats bijeen. Op zaterdag 6 oktober 2018 werd de derde Landelijke Kinderburgemeestersdag gehouden in Diemen. De kinderburgemeesters werden daar ontvangen door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn. In de ons omliggende gemeenten als Bunnik, Zeist en Stichtse Vecht zijn ook al kinderburgemeesters.

GG

Meer berichten