Restaurant Floyds is vanaf 1 mei weer 5 dagen per week geopend..
Restaurant Floyds is vanaf 1 mei weer 5 dagen per week geopend..

Floyds vanaf begin mei geopend voor lunch en diner

Algemeen Zakelijk

Vanaf 1 mei is Restaurant Floyds aan de Noodweg 35 in Hollandsche Rading, naast de Korporaal van Oudheusdenkazerne, van woensdag tot en met zondag weer geopend voor lunch en diner. De laatste jaren was Restaurant Floyds hoofdzakelijk geopend voor speciale gelegenheden: recepties, bruiloften, personeelsfeesten e.d. Vanaf 1 mei is Restaurant Floyds dus weer 5 dagen in de week geopend.

door Rob Klaassen

Wilma van Ingen was samen met haar man 21 jaar eigenaar van Restaurant Floyds. Ze zegt: 'Deze grote verandering is onverwacht. Dat het niet langer is mogelijk op oude voet door te gaan, komt omdat mijn man Frank op 14 januari jl. tot mijn grote verdriet is overleden. Frank en ik runden dit restaurant al 21 jaar samen als een geloliede motor… zoals Frank dat altijd zei. Vanaf 1998 waren wij geopend voor lunch en diner, daarna zijn wij 11 jaar lang open geweest voor hoofdzakelijk speciale gelegenheden. Met uitzondering van de eerste woensdag in de maand, wanneer onze vaste gasten 'vrienden van Floyds' konden dineren. Naast deze woensdag waren wij ook altijd geopend tijdens de kerstdagen. Deze formule beviel ons uitermate goed'.

Nieuwe situatie
Via wederzijdse vrienden leerden Frank en Wilma van Ingen, Jeffrey Koopmans en Stefan Breijer van Restaurant Hedgehog in Hollandsche Rading kennen. Toen Frank ziek werd, hebben Jeffrey en Stefan contact gezocht. Wilma: 'Hieruit is een speciale band ontstaan die Frank nog heeft meegekregen. Dit heeft ertoe geleid dat ik samen met Jeffrey en Stefan Restaurant Floyds zal voortzetten. De traditie van Restaurant Floyds van (h)eerlijk koken zonder fratsen, service en vriendelijkheid zal ongewijzigd blijven'.

Nieuw team
Jeffrey: 'Als kok heb ik 12 jaar in verschillende restaurants veel ervaring opgedaan. Samen met Stefan als gastheer, hebben we met veel plezier 2,5 jaar Restaurant Hedgehog gerund. Restaurant Hedgehog bevalt ons goed. We krijgen altijd goede reviews, maar in Restaurant Floyds hebben wij veel meer mogelijkheden. We gaan er hier met z'n drieën een prachtig restaurant van maken. We gaan er iets moois neerzetten. Dit pand heeft een ziel en een rijke geschiedenis. Qua keuken gaan we door op Frans-Europese stijl. Mooie seizoengebonden klassiekers, die we naar de eigen tijd toe halen. Wat je ziet, is wat je krijgt. Dat alles tegen een redelijke prijs'.

Restaurant.
Wilma: 'Floyds is een knus en gemoedelijk restaurant waar we gemiddeld 40 couverts kwijt kunnen. Buiten beschikken we over een ruim terras, waar er midden in de natuur heerlijk kan worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard kun je de fiets of auto kwijt op eigen terrein. We zitten nog vol plannen… het is fijn om te ervaren dat de ideeën van ons drieën zo goed op elkaar aansluiten. Dit is de basis voor een mooie toekomst'.

Opfrisbeurt.
Jeffrey: 'We zijn nu met z'n drieën druk bezig het restaurant een grote opfrisbeurt te geven. Een enorme klus, maar tot nu toe mag het resultaat er wezen, al zeg ik het zelf. En wat het leukste is… we proberen zoveel mogelijk oude ornamenten opnieuw in te passen en te gaan gebruiken. Het wordt prachtig. We zitten hier op een geweldige plek in een mooie omgeving. Midden in de natuur, volop wandel- en fietspaden, er valt hier van alles te zien en te beleven. Waar kun je mooier zitten op een warme zomeravond dan hier op het terras onder de bomen. Het is een fantastische locatie die je moet zien en beleven'.

(Links) Stefan Breijer en Jeffrey Koopmans gaan samen met Wilma van Ingen vanaf 1 mei Restaurant Floyds runnen.
!