Meester Eric-Jan, Cynthia Weerstra, partner van Jan Peter, Gitta van Eick, eigenaar EkoPlaza Jan Peter Oosterloo en een paar kinderen van groep 6 tijdens de winkelsafari.
Meester Eric-Jan, Cynthia Weerstra, partner van Jan Peter, Gitta van Eick, eigenaar EkoPlaza Jan Peter Oosterloo en een paar kinderen van groep 6 tijdens de winkelsafari.

Jubileum gastlessen Julianaschool en winkelsafari Ekoplaza

Algemeen Zakelijk

- Ingezonden mededeling -

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft er op dinsdag 9 april een winkelsafari plaatsgevonden bij de EkoPlaza op de Julianalaan in Bilthoven.

In het kader van de Gezonde School streeft de Julianaschool al jaren een beter voedings- en traktatiebeleid binnen de school na. Daarvoor worden er jaarlijks gastlessen gegeven door natuurvoedingskundige Gitta van Eick, die ook de gastlessen aan de docenten verzorgt. Alles in het kader om de kinderen en de docenten bewuster te maken van gezonde voeding. De gastlessen houden in dat de kinderen van groep 6 leren om al hun zintuigen in te zetten om o.a. groenten en fruit op een bewustere manier te (her)ontdekken. Dan volgt een hele leuke manier van afsluiten door de kinderen in de EkoPlaza te laten vertellen over een product dat zij daar in de schappen hebben gevonden. De kinderen vormen een werkstukje over wat het product inhoudt, waar het vandaan komt en waarom het gezond voor je kan zijn. De ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden mochten ook dit jaar bij de EkoPlaza luisteren naar de kinderen naar wat zij er over weten en mochten ook proeven van het product. Op een creatieve manier, bijvoorbeeld door mooie affiches te maken en cakejes te bakken, hebben de kinderen wederom weer een hele leuke avond aan volwassenen bezorgd maar ook zelf gehad. De avond werd door zo'n 60 kinderen en 90 volwassenen bezocht.

Al vijf jaar lang is dit een succes en wat de Julianaschool, EkoPlaza en Gitta van Eick betreft, blijft dit voorlopig ook zo.

!