Logo vierklank.nl
Commissaris van de Koning Hans Oosters (links) ontvangt de voorzittershamer uit de handen van vicevoorzitter Kees de Kruijf.
Commissaris van de Koning Hans Oosters (links) ontvangt de voorzittershamer uit de handen van vicevoorzitter Kees de Kruijf. (Foto: Her Schuddebeurs MMC)
Politiek

Nieuwe Commissaris van de Koning in Utrecht

Onder grote publieke belangstelling is vrijdag 1 februari 2019 Hans Oosters geïnstalleerd als de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Naast de officiële woorden ontving Hans Oosters de voorzittershamer uit handen van vicevoorzitter Kees de Kruijf. Hans Oosters volgt hiermee de heer Willibrord van Beek op, die per 1 februari 2019 met pensioen is gegaan.

Hans Oosters (56) studeerde staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en was sinds 2005 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in Rotterdam. Vanaf 2015 was hij voorzitter van de koepelorganisatie van de waterschappen, de Unie van Waterschappen (UvW). Hans Oosters is lid van de PvdA en heeft bestuurlijke ervaring als gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Gouda, voorzitter van het Intergemeentelijke Samenwerkingsorgaan Midden Holland (ISMH) en burgemeester van de gemeenten Bergambacht en Ouderkerk. Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was Hans Oosters secretaris van het bestuur en de directieraad.

Hans Oosters is getrouwd en heeft 3 kinderen. De nieuwe commissaris woont nu nog in de gemeente Krimpenerwaard. Deze zomer verhuist hij met zijn gezin naar Ameide in de gemeente Vijfheerenlanden.

Meer berichten