Logo vierklank.nl
Ouderen bijeen in restaurant Danel voor een gezellig etentje met twee burgemeesters ter afsluiting van een campagne, waarin iets meer dan 34.000 euro werd opgehaald.
Ouderen bijeen in restaurant Danel voor een gezellig etentje met twee burgemeesters ter afsluiting van een campagne, waarin iets meer dan 34.000 euro werd opgehaald.
Zakelijk

Stichting Eet met je Hart haalt groot bedrag op voor kwetsbare ouderen

Maandag 18 februari maakten de burgemeesters Sjoerd Potters (De Bilt) en Jan van Zanen (Utrecht) het eindbedrag bekend van de campagne ' Eet met je Hart 2018' in restaurant Danel in Utrecht. De Stichting ontving uit handen van beide burgemeesters een mooi bedrag van 34.052,30 euro.

door Walter Eijndhoven

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is de missie van Stichting Eet met je Hart. Met heel hun hart slaan de vele vrijwilligers een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zij zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat zij elkaar ontmoeten en dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt.

Stamtafels
Trots is Constance Waardijk-Romme van 'Met je Hart' op het bedrag van iets meer dan 34.000 euro, bijeen gebracht door de Utrechtse en Biltse horeca en haar gasten. 'Het geld besteden wij lokaal door het samenbrengen van kwetsbare ouderen', vertelt Constance. 'Door om de maand met elkaar te eten bij stamtafels in diverse restaurants en regelmatig ontmoetingen te organiseren, genieten onze ouderen iedere keer weer van het samenzijn'. Ook beide burgemeesters zijn trots op het mooie resultaat. Van Zanen: 'Alleen is maar alleen en wat is dan mooier om met gelijkgezinden iets leuks te ondernemen?' Burgemeester Potters is het hier roerend mee eens.

Serie
Fotograaf Babs van Geel startte in 2012 het project 'Eet met je Hart'. Zij maakte een fotoserie over eenzame ouderen en werd getroffen door de omvang van alle problemen waarmee deze groep te maken heeft. Veel ouderen komen door onder andere fysieke beperkingen de deur niet meer uit, maar zijn soms te trots om een beroep op derden te doen. Om aan geld te komen startte de stichting een jaarlijkse campagne met lokale restaurants in De Bilt en Utrecht. Tijdens deze campagne vraagt de stichting aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. De aan de campagne deelnemende restaurants vragen, gedurende zes weken, een vrijwillige bijdrage van een euro op de totaalrekening van hun gasten. Elke euro is bestemd voor het goede doel, te weten bestrijding van eenzaamheid onder ouderen.

Deelnemende restaurants in De Bilt zijn: Amis, Meneer Vink, De Witte Zwaan, Brasserie Le Nord, Eetcafé Van Miltenburg, Joos, Pomp 41, Buiten!, Ripassa, PK Bilthoven, Dorpsbistro Naast de Buren, Yamas, Artisjok, Settlers, Loft88, Zebs en Bubbles en Blessings.

Voor mee informatie over 'Eet met je Hart': www.metjehart,nl

Meer berichten