De kraanmachinist weet het pakje feilloos in de schoorsteen te deponeren.
De kraanmachinist weet het pakje feilloos in de schoorsteen te deponeren.

Sinterklaas komt naar Bilthoven

Algemeen

Zaterdag 24 november is Sinterklaas in Bilthoven. Hij neemt er dit jaar extra lang de tijd voor. In de voorbereidingen voor de reis naar Nederland is er namelijk iets verkeerd gegaan. In het logistieke proces is een fout gemaakt waardoor een flink aantal cadeaus voor Bilthoven niet op tijd zullen arriveren. Er zit voor Sint niets anders op dan lokaal in te kopen.

Zaterdag 24 november is Sinterklaas daarom de hele middag in Bilthoven met een aantal pieten en een boodschappenlijst met cadeauwensen. Tevens neemt hij zijn goede oude vriendin Nel, opa Piet en zijn eigen pietenorkest mee. Rond kwart voor twee arriveert Sinterklaas op het Emmaplein. Hij hoopt dat veel kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's  hem hier opwachten. Daarna loopt hij naar Vinkenlaan 1 op de hoek van de Julianalaan voor een officieel welkom op het balkon.

Activiteiten
Sinterklaas loopt daarna een rondje door het centrum en zal bij verschillende winkels naar binnen gaan. Kinderen en hun begeleiders mogen met hem meelopen of kunnen deelnemen aan de activiteiten die op verschillende plaatsen in het centrum plaatsvinden. Er is een speurtocht, je kunt op de foto met Piet of een pietendiploma halen. Om half vier geeft Opa Piet een klein feestje in de Julianaschool waar iedereen welkom is, ook kinderen die niet op de Julianaschool zitten en hun begeleiders. Sinterklaas sluit hier om ongeveer vier uur bij aan. Op facebook.com/100jrbilthoven is Sinterklaas in Bilthoven te volgen.

Hoogtevrees
Voorafgaand aan de intocht had Sinterklaas een probleem bij het bezorgen van pakjes in Bilthoven. De Pieten die hij daarvoor had uitgezocht bleken hoogtevrees te hebben. De Sint heeft toen opzichter meneer Aad gebeld en gevraagd of de kraanmachinist die met grote kraan op het Vinkenplein staat hem kan helpen. Hij moest daarvoor nog wel een pietenexamen afleggen. Op maandag 19 november slaagde de machinist hiervoor door een pakje op te hijsen en dit bij een schoorsteen aan de Vinkenlaan neer te laten. Hij kreeg daarna een diploma en werd benoemd tot Kranige Piet. [GG]

.