Op de Beursvloer wordt druk onderhandeld.
Op de Beursvloer wordt druk onderhandeld.

Ontmoeting op de beursvloer

Algemeen Zakelijk

door Walter Eijndhoven

Donderdag 15 november organiseerde Samen voor De Bilt in de Kapel op het Berg en Boschterrein de achtste Beursvloer. Een evenement waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties uit De Bilt elkaar ontmoeten. Door vraag en aanbod komen beide partijen tot elkaar. Dit jaar werden 82 matches gesloten met een maatschappelijke waarde van ruim 189.000 euro.

Samen voor De Bilt stimuleert ontmoetingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan de Biltse samenleving. Eén van die activiteiten is de organisatie van de beursvloer, dit jaar gehouden in de Kapel op het terrein van Berg en Bosch.

Helpen
Het evenement bestaat uit diverse thema's: helpende handen, middelen & materialen en als laatste thema kennis en kunde. Binnen ieder thema kan een match worden gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Binnen het thema 'helpende handen' wordt een team medewerkers van bedrijf X gekoppeld aan een maatschappelijke organisatie. Dit team klust en tuiniert bijvoorbeeld bij Reinaerde.

Middelen
Binnen het thema 'Middelen en Materialen' heeft de één spullen over, die tijdens een match worden gegeven aan de ander, zoals een drukkerij die haar restpapier aan een kunstenaarscollectief geeft. Binnen het thema 'Kennis en Kunde' zet bedrijf X haar expertise in voor een maatschappelijke organisatie, bijvoorbeeld meehelpen bij het schrijven van een communicatieplan, of het geven van een workshop over een onderwerp.

Schaapskooi
Eén van de matches tijdens de beursvloer in de kapel werd tot stand gebracht tussen kinderboerderij de Schaapskooi (eigendom van Reinaerde) en serviceclub de Kiwanis. Reinaerde wil hier graag een doolhof aanleggen waar jong en oud van de vruchten van bomen en struiken kunnen eten. De Kiwanis willen hen hierbij graag helpen. Als tegenprestatie verzorgt Reinaerde een dag voor familieleden.

Uitvaart
Deze donderdagmiddag volgden vele matches elkaar op: de Totem biedt aan Mens De Bilt en Stichting Eet Mee een workshop 'One minute video maken', Tap Dela gaat op de Julianaschool een les over uitvaart verzorgen, Linsen Communicatie gaat naar Huize Het Oosten en zo volgden nog 79 matches. Volgens Samen voor De Bilt blijkt hieruit nog eens de maatschappelijke betrokkenheid binnen De Bilt.

!