Foutenfestival levert toch drie punten op

Na de bekeroverwinning in een midweekse wedstrijd tegen zondag-eersteklasser DSOV  volgde op zaterdag 17 november voor FC De Bilt de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. Het was de laatste competitiewedstrijd in de eerste periode en als de twee koplopers niet zouden winnen, dan kon de nummer drie, FC De Bilt, met een overwinning de eerste periodetitel pakken.

FC De Bilt begon uitstekend en na een schitterende aanval kopte Robin Notenboom uit een voorzet van Mano Bakkenes de 1-0 binnen. In de 36e minuut passeerde Mano wederom zijn verdediger en schoot de bal keurig voor het doel, waar Redouan Boussoufi de bal binnengleed: 2-0. Loosdrecht knalde de bal onderkant lat nog een keer schitterend binnen en de aansluiting was vlak voor rust een feit 2-1.

Rommelig
Na rust gingen de ploegen verder met de aantrekkelijke, maar bij vlagen ook wel rommelige, wedstrijd. In de 50e minuut was de prima keepende Jos de Gram even de weg kwijt. Jos dacht dat het een achterbal was en legde de bal neer om hem gewoon uit te trappen. Een Loosdrechtse aanvaller zag zijn kans schoon om de bal in het lege doel te schieten en de scheidsrechter keurde die goal goed (2-2). Mede door het inbrengen van Sander van den Berg en Raymond van Nistelrooij voelde het talrijke publiek achter de goal van Loosdrecht de kansen toenemen. Loosdrecht moest enkele keren flink aan de noodrem trekken en uit een van die acties volgde een vrije trap voor FC De Bilt op ruim meter van de goal. Het was Redouan die de bal fantastisch in de kruising schoot: 3-2. In de 86e minuut werd Sander opvallend stevig vast gehouden, hij rukte zich los, deed dat wat onhandig en dat zag de scheidrechter: direct rood. De eindstand kwam echter niet meer in gevaar.

Delta Sports heeft de eerste periodetitel en FC De Bilt volgt op een punt achterstand.