Afbeelding

Jubileumconcert Xavier Boot

Algemeen Muziek

Pianist Xavier Boot presenteert musici van formaat in zijn 10e jubileum concert. Alt-Mezzo Marion van de Akker, Jazz Diva Astrid Seriese en de jonge Singer-Songwriter Feline Spiegel als vocalisten, Harmen Wijntjes op contrabas en Truus Nijessen en Xavier zelf op de piano. Het gevarieerde programma biedt o.a. Liszt & Schubert, Gerschwin, eigen composities van Xavier en popcomposities.

Xavier's eerste pianoles kreeg hij als 7-jarige van Truus Nijessen. Het Utrechts conservatorium startte hij als 11- jarige, waarna hij zijn eindexamen deed aan het Haagse koninklijk conservatorium bij Rian de Waal, echtgenoot van Marion van den Akker. Xavier deed tot slot zijn master aan het conservatorium Amsterdam als enige Nederlandse pianist in de opleiding live Electronics.

Marion van den Akker trad deze maand nog op in de grote zaal van het Concertgebouw als solist in Rossini's Stabat mater! Astrid Seriese schittert in de Indië Monologen met (o.a. met Xavier zie foto ) in uitverkochte zalen zoals de kleine komedie te Amsterdam. Harmen Wijntjes is behalve veelgevraagd contra bassist levenspartner van Astrid Seriese. Feline Spiegel vormt met Xavier een hecht elkaar muzikaal inspirerend duo.

Zondag 25 november in De Woudkapel te Bilthoven. Aanvang middagconcert 16.00, 's avonds 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via xavierboot.nl/agenda ,of aan de zaal. Reserveer 0651991781 dan liggen je kaarten klaar bij de kassa.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal kaarten beschikbaar. Stuur een mail naar info@vierklank.nl om hiervoor in aanmerking te komen met in het onderwerp 'Xavier' en uw voorkeur voor de middag of avond. De kaarten worden verloot onder de inzenders, iedereen krijgt bericht.