Logo vierklank.nl
Het sorteerteam van de Arbeidscentrum van Reinaerde Maartensdijk is druk bezig.
Het sorteerteam van de Arbeidscentrum van Reinaerde Maartensdijk is druk bezig.

Stichting Babyspullen werkt samen met Reinaerde

De Stichting Babyspullen en het Arbeidscentrum Maartensdijk van Reinaerde zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Vanaf augustus heeft Reinaerde de sorteerslag van de Stichting Babyspullen overgenomen.

door Kees Diepeveen

De verzamelpunten voor het inleveren van babyspullen blijven in Westbroek en Maartensdijk gevestigd. Reinaerde zorgt ook voor doorlevering van de gesorteerde kleding. Uiteindelijk komt de kleding bij de landelijke Stichting Babyspullen die babystartpakketten samenstelt voor mensen die onder de armoedegrens leven.

Sorteren
Patricia van der Veer-Wieman van Reinaerde en Karina de Jong (Maartensdijk) van de Stichting Babyspullen zijn er blij mee. Karina: 'Dit is een heel mooie samenwerking. De mensen kunnen de babyspullen nog steeds bij mij op Drakensteyn 37 in Maartensdijk inleveren in de rode kliko. Vroeger maakte ik zelf de sorteerslag van de spullen op zolder en bracht het naar het hoofdkantoor van de Stichting in Heerhugowaard wanneer ik een auto vol had. Dat is nu niet meer nodig, nu breng ik het naar Reinaerde aan de Dorpsweg. Patricia:' Het Arbeidscentrum Maartensdijk is een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking, die dit sorteerwerk prima kunnen doen. Er zijn nu vijf mensen mee aan de slag die daar met veel plezier aan (mee-)werken'.  

Babystartpakketten
De Stichting Babyspullen verzorgt ongeveer 5000 babystartpakketten per jaar voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Instanties als Voedselbank en Leger des Heils geven daar de indicaties voor af. Volgens de site van Stichting Babyspullen zijn tot op heden ruim 3600 babystartpakketten uitgegeven. In de pakketten zit alles wat nodig is voor de verzorging van de jongste kinderen als: babykleding t/m maat 92/98, verzorgingsproducten, nieuwe luiers, slaapzak, beddengoed, kleding, kruiken, flesjes etc. Ook klein speelgoed kan ingeleverd worden. De pakketten worden in Heerhugowaard samengesteld en tegen verzendkosten uitgeleverd.

Westbroek
Bij Reinaerde wordt een sorteerslag gemaakt op soort kleding, ontbreken van knoopjes en of de kleding niet kapot is. Er wordt ook op reinheid gelet. Patricia: 'Daarna wordt door de begeleiders beoordeeld of kleding gewassen wordt of afgekeurd. Leuk om te vertellen is dat sinds mei dit jaar de breigroep uit Dijckstate (een initiatief van Mens De Bilt) heel druk is met het breien van kledingstukken en dekentjes voor de Stichting. We zijn daar heel blij mee en waarderen het enorm dat deze dames dat doen. Niet alleen Karina de Jong in Maartensdijk zamelt babyspullen in. In Westbroek doet Dineke van Renswoude dat. Daar kan de kleding worden ingeleverd op basisschool Het Kompas tijdens de schooltijden'.

Financiële ondersteuning van de Stichting Babyspullen kan onder andere door bij Jumbo Jelle Farenhorst Maartensdijk statiegeld te doneren bij de flessenautomaat. Voor informatie over de landelijke Stichting Babyspullen zie de website: www.stichtingbabyspullen.nl.

Meer berichten