Logo vierklank.nl
De dames van Rotary Zandzegge kiezen bewust voor lokale producten.
De dames van Rotary Zandzegge kiezen bewust voor lokale producten.

Rotary Zandzegge in actie

Dichtbij huis willen de dames van Rotary Zandzegge impact om klimaatverandering tegen te gaan. In de week van de duurzaamheid vragen ze aandacht voor hun actie "Duurzaam Dichtbij….voor de Toekomst".  

'Die toekomst is het leefklimaat van onze kinderen en kleinkinderen op onze aarde', legt voorzitter Marianne Belt uit. Zij heeft dit jaar het thema centraal gesteld in de club van 45 dames uit Bilthoven. 'We willen het beste voor onze kinderen, zorgen dat ze veilig en gevoed naar school gaan. We willen dat ze zich ontwikkelen, maar hoe de wereld eraan toe zal zijn over vijftig jaar, is minstens zo belangrijk'.

Supermarkten
De actie van de club wordt in de supermarkten gedaan door heel bewust te kiezen voor producten die zo min mogelijk CO2 schade toevoegen: 'Dan moet je dus kiezen voor lokale groenten en fruit, waar weinig transport voor nodig is. En geen plastic verpakking natuurlijk. We kiezen ervoor minder vlees te eten, ook daar waar we onze clubavonden hebben'.

We zagen de dames bij supermarkten waar ze hun aankopen in boodschappentassen op de fiets vervoerden. Rotary Zandzegge laat het niet bij de duurzame week: 'Lokaal inkopen moet gewoon en vanzelfsprekend zijn, iedereen kan dan bijdragen aan vermindering van CO2 uitstoot, de grootste bedreiging van ons klimaat op aarde'.     (Ilona Hofstra)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>