Logo vierklank.nl
Els Roozenbeek samen met haar man Herme te midden van collega’s en vele oud-collega’s.
Els Roozenbeek samen met haar man Herme te midden van collega’s en vele oud-collega’s.

Juf Els neemt afscheid van de Martin Luther Kingschool

door Kees Diepeveen

Het was druk op de afscheidsreceptie van juf Els Roozenbeek. Vele collega's en vooral ook oud-collega's kwamen op maandag 8 oktober afscheid nemen van Els. Zij heeft vanaf 1978 op de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk gewerkt, voornamelijk als kleuterjuf.

De collega's hebben voor een fijn afscheid gezorgd waar Els Roozenbeek met veel plezier aan zal terugdenken. De dag begon voor haar met het van huis afhalen door de kleutergroep. De dag eindigde met een high tea in het speellokaal van de Martin Luther Kingschool waar tevens officieel afscheid van haar werd genomen.

Litho
Directeur van de school Arjan Dam refereerde aan het feit dat er met het vertrek van Els ontzettend veel ervaring verdwijnt en dat het team een fijne collega gaat missen. Namens de school bood hij Els een i-pad met beschermhoes aan. Ook Martin van Veelen, directeur van de Stichting Delta waar de Martin Luther Kingschool onder valt was aanwezig. Martin: 'Voor leerkrachten, die meer dan 25 jaar gewerkt hebben op een school maak ik graag tijd vrij om persoonlijk afscheid te nemen namens de Stichting'. Als afscheidscadeau kreeg Els een prachtige litho van Jits Bakker.

Juf en moederIn haar afscheidsspeech gaf Els aan altijd met ontzettend veel plezier gewerkt te hebben op de Martin Luther Kingschool. Vooral bij de kleutergroepen heeft al die jaren haar hart gelegen. Els: 'In 1970 kwam ik hier als leerling op school in klas 6 bij meester Aad Doelman. Ook Herme, waar ik later mee getrouwd ben, zat in die klas. In 1975 ging ik naar de kleuterkweekschool en kon hier op school stage lopen. Na een tweede stage kreeg ik in 1978 mijn aanstelling als kleuterjuf. Was wel raar. Meester en hoofd van de school Aad Doelman was nu mijn collega. Wat ook bijzonder was, ik ben leerling, stagiair en juf en moeder geweest op deze school'.  

Collegae
Het deed Els veel plezier dat er zoveel oud-collega's aanwezig waren. En zichtbaar trots vertelde Els, dat zij over ongeveer 2 weken oma hoopt te worden. Daarna volgde een kleine bloemlezing over leuke en memorabele gebeurtenissen op school door de jaren heen. Els besloot haar speech met verwijzing naar het refrein van het lied van Dre Hazes met de titel: 'Leef, waarvan de laatste zin luidt: Leef, pak alles wat je kan'. En dat is iets wat zij zeker gaat doen'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>