Logo vierklank.nl
 Rock 'n roll-bandje luistert Straatfeest op.
Rock 'n roll-bandje luistert Straatfeest op.
Algemeen

Samen iets doen op Burendag? Dien snel een plan in!

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. 'Hallo Buur' bespreekt in deze tweewekelijkse column telkens een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Burendag.

Wist je al dat er een jaarlijkse Burendag is? Die is dit jaar op zaterdag 23 september. Op Burendag kun je als buren en buurtgenoten iets samen organiseren. De dag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Want ook zij vinden dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als mensen elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Budget
Als je een idee voor een gezamenlijke Burendag hebt, kun je er bij het Oranjefonds ook nog eens geld voor aanvragen! Je mag een Burendagplan voor maximaal € 450,- indienen. Daarvoor moet je wel een activiteit bedenken, je krijgt het niet helemaal cadeau.

Onze Straat 's Got Talent
Wij van Hallo Buur hebben nog een tip uit eigen ervaring: organiseer een 'Onze Straat 's Got Talent'. Regel een paar straatgenoten als jurylid en laat de kinderen flyers rondbrengen. Wedden dat de aanmeldingen binnenstromen en dat jullie een geweldige avond hebben met de straat?

Op de website www.burendag.nl vind je nog meer inspiratie en voorbeelden, inclusief voorbeeldposters en flyers om je buren uit te nodigen. Voor een sport en spel-middag, een straatfeest, een ken-je-buurt quiz, samen de buurt schoonmaken of 'gewoon' een koffieochtend.

Dien snel je plan in
Steek wel snel de koppen bij elkaar want vanaf half juni kun je je Burendagplan indienen bij het Oranjefonds. En daarbij geldt het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Heb je vragen of wil je ook met jouw buurtinitiatief in deze rubriek? Neem contact op met info@hallobuur.nl


 

Meer berichten