Logo vierklank.nl
 Eet mee! In je buurt: buurtbewoners samen aan tafel.
Eet mee! In je buurt: buurtbewoners samen aan tafel. (Foto: Annemieke Kolman)
Algemeen

Contact met je onbekende buur wordt zo een eitje!

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. 'Hallo Buur' bespreekt in deze tweewekelijkse column telkens een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Eet mee! In je buurt.

Je zou je buren van twee huizen verderop best eens beter willen leren kennen, maar je voelt toch een drempel om ze 'zomaar' te benaderen. En dus komt het er nooit van. Gelukkig is er van 12 tot 18 juni weer de week van Eet mee! In je buurt. Mooie aanleiding om jezelf over die drempel te helpen!

Uitnodigingskaart
Het werkt heel simpel: bestel online de speciale uitnodigingskaart en prik een datum in die week. Nodig één of meer buurtgenoten uit voor een lunch, etentje of gewoon een kop thee. Of doe het samen met anderen. Alles mag.

Meer in contact
Marijke uit Groenekan deed vorig jaar mee en is enthousiast. "Ik heb een alleenstaande vrouw te eten uitgenodigd waar ik voorheen alleen 'hallo' tegen zei. Het was zo leuk om elkaar nu eens echt te spreken en ze waardeerde het enorm. Dit jaar doe ik weer mee en ga drie mensen uitnodigen. Je blijft ook daarna meer in contact en dat is fijn."

Snoeproute
Ook organisaties kunnen hun buurtgenoten met elkaar in contact brengen. Zo heeft De Werkplaats vorig jaar de mensen die aan de zogenaamde 'snoeproute' wonen een high tea aangeboden, geserveerd door de leerlingen. De school wilde iets terugdoen voor de overlast die de jonge snoepkopers soms geven (denk aan afval en drukte). Met dit gebaar zorgde de school voor een leuke middag waarbij buurtbewoners met elkaar aan tafel zaten en nader kennis met elkaar konden maken.

Iets voor jou of voor jouw organisatie? Op www.eetmee.nl vind je meer informatie en kun je de kaarten bestellen.

Meer berichten