Logo vierklank.nl
De maandelijkse Eet es mee avond bij WVT wordt goed bezocht.
De maandelijkse Eet es mee avond bij WVT wordt goed bezocht.
Algemeen

Al bijna een eeuw dé plek om elkaar te ontmoeten

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. 'Hallo Buur' bespreekt in deze tweewekelijkse column telkens een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: WVT in Bilthoven.

In de Bilthovense wijk Tuindorp wisten ze 93 jaar geleden al dat je als buurtbewoners samen tot mooie dingen kunt komen. WVT werd opgericht als klein buurtinitiatief, met een focus op kinderactiviteiten en belangenbehartiging. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een gemeente brede welzijnsorganisatie met rond de 4000 leden, een eigen gebouw en activiteiten voor alle leeftijden. Gerund door maar liefst 220 vrijwilligers en enkele betaalde krachten.

Servicepunt
De reguliere activiteiten worden georganiseerd voor leden. Daarnaast is er een goed bezocht servicepunt waar iedereen met divers dagelijkse problemen geholpen kan worden. Met name de hulp bij belastingaangifte is zeer populair.

Grote behoefte
De laatste tijd is 'ontmoeting' steeds meer een speerpunt geworden. "We merken dat daar grote behoefte aan is", vertelt Gert-Jan Poppink van WVT. "Onze maandelijkse Eet es mee-avonden voor 55+-leden hebben zelfs wachtlijsten." Daarom zijn er steeds meer eenmalige activiteiten waarbij samen eten en elkaar ontmoeten centraal staan. Ook niet-leden mogen hier aanschuiven.

Benefietavond voor Afrika
Wat zo leuk is: je kunt heel veel zelf organiseren bij WVT. Gert-Jan: "Kom je met een goed idee, dan zeggen wij al snel ja. We bieden onze ruimte aan en kunnen vaak ook mensen leveren om te helpen."

Zo is er op 13 mei een Benefietavond voor Afrika. Dit idee kwam de Somalische mevrouw Mulki uit de buurt, die al eerder een 'Maak kennis met Somalië'-avond had georganiseerd samen met WVT. Dat was een enorm succes. "Geweldig toch, dat je dan samen ook zo'n benefietavond kunt organiseren?"

Bloeit er in uw buurt ook iets moois? Neem contact op met info@hallobuur.nl

Meer berichten