Mee-eten in je buurt

Algemeen Algemeen

Stichting Eet mee! organiseert in de week van 12 t/m 18 juni voor het zevende jaar het evenement Eet mee! In je buurt. Daarmee biedt men inwoners en organisaties de mogelijkheid om met uitnodigingskaarten buurt- of plaatsgenoten uit te nodigen voor een hapje met een drankje, een lunch, een high tea of een etentje. Om hen beter te leren kennen en om er aan bij te dragen dat er meer binding in de buurt ontstaat.

Eet mee! In je buurt sluit aan bij de doelstelling van de campagne Hallo Buur!. Het Platform Respectvol Samenleven wil met deze campagne inwoners van de gemeente De Bilt stimuleren om samen met buurtgenoten iets te ondernemen, vanuit het idee dat verbinding en zorgzaamheid voortkomen uit contact. Leden van het platform kunnen daar ook een belangrijke bijdrage aan leveren, zowel als persoon en als organisatie. Stichting Eet mee! haakt als lid van het Platform graag aan bij Hallo Buur! en wil vragen om mee te doen. Deelname is een mooie manier om invulling te geven aan de campagne.

Werkwijze
Hoe gaat het in zijn werk: je prikt een datum in de bovengenoemde week waarop je een activiteit wilt organiseren en bedenkt wat je wilt doen. Bij Stichting Eet Mee! kan men gratis uitnodigingskaarten opvragen voor uitdelen of verspreiden. Voor organisaties is het mogelijk om tegen kostenvergoeding enkele aanpassingen in de kaart te doen, zoals plaatsing van het logo. Je verspreidt de kaarten en je genodigden kunnen zich rechtstreeks bij jou aanmelden voor je lunch, high tea of andere eetactiviteit. Het enige wat je nog moet doen is het organiseren van de activiteit zelf. Eet mee! In je buurt staat garant voor mooie ontmoetingen en meer cohesie.

Deelnemer
Veel inwoners deden de afgelopen jaren al mee aan Eet mee! in je buurt en ook organisaties als de Gemeente De Bilt, de Werkplaats, de Immanuelkerk en Winkelcentrum Planetenbaan waren deelnemer. Stichting Eet mee! is gevestigd aan Molenkamp 48 in De Bilt en bereikbaar via 030 2213498 of publiciteit@eetmee.nl (Marijke Heezen)

!