Logo vierklank.nl
 Het briljanten bruidspaar Wiegerink op het feest voor familie en vrienden.
Het briljanten bruidspaar Wiegerink op het feest voor familie en vrienden.
Ouderen

Gé en Gerard Wiegerink zestig jaar getrouwd

door Guus Geebel

Woensdag 26 april was het zestig jaar geleden dat Gerard Wiegerink en Gé Sterrenburg elkaar in Hengelo het jawoord gaven. Ze hadden op de dag van het huwelijksjubileum graag de burgemeester ontvangen, maar die reikte 's morgens Koninklijke onderscheidingen uit en 's middags had het echtpaar een high tea met de kinderen in Eemnes.

Gerard was 28 en Gé 27 jaar oud toen ze trouwden. Gé groeide op in het Brabantse Sprang-Capelle en Gerard in het Twentse Hengelo. Toen Gé achttien was verhuisde ze naar een tante in Hengelo die hulp nodig had voor de kinderen. Gerard was collectant in de kerk en toen Gé dat ook werd kwamen ze bij elkaar in de collectantenbank te zitten. Zo leerden ze elkaar kennen, maar de vonk sloeg over bij het jeugdwerk van de kerk, waar ze allebei actief waren. 'Bij de zondagsschoolbegeleiding kregen kinderen met Kerstmis altijd een attentie die ingepakt moest worden. Ik zei tegen Gé, kom bij mij thuis dan gaan we de cadeautjes samen inpakken en zo is het gekomen', vertelt Gerard.

Hema
Toen er na bijna vijf jaar verkering een woning beschikbaar kwam trouwden ze. De vader van Gerard kreeg een nieuwe zaak met een bovenwoning waar ze konden gaan wonen. 'Ik heb Gé op onze trouwdag over de drempel gedragen en we woonden er tien jaar.' Hun drie kinderen zijn er geboren. Daarna verhuisden ze naar de Johannes Bosboomstraat in Hengelo. Gé heeft voor haar trouwen voornamelijk als verkoopster in winkels gewerkt. Gerard zou een opleiding krijgen in de stoffenzaak van zijn vader, maar die wilde de zaak nog niet uit en Gerard wilde zelfstandig zijn. Hij werd toen afdelingschef bij de Hema waar Gé toen ook werkte. 'Vanwege onze relatie moest Gé er weg want samen in één winkel kon toen niet. Zij werd overgeplaatst naar Enschede. 'Toen de jongste naar de kleuterschool ging ben ik parttime gaan werken in de bejaardenzorg. Toen de kinderen groot genoeg waren dat ze een sleutel konden krijgen, ben ik weer bij de Hema gaan werken tot 1988', vertelt Gé.

Spoorwegen
In 1956 ging Gerard werken bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij begon bij de afdeling die de verdeling van goederenwagons regelde. Het langst werkte hij bij de computerafdeling van de NS. De laatste vijf jaar gaf hij les op het Centrum voor informatieverwerking (CVI) van de NS. De centrale opleiding was aan de Croeselaan in Utrecht en had een dependance in Enschede. 'Ik ging toen vaak naar Utrecht om les te geven.' In 2000 verhuisde het echtpaar naar Bilthoven. 'We hadden in Hengelo een huis met een tuin die ons te groot werd en met hulp van onze dochter kwamen we hier. De kinderen wonen ook allemaal in deze regio. We hebben er geen seconde spijt van gehad.'

Feest
Het echtpaar heeft vijf kleinkinderen. Gerard heeft heel veel vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk. Hij was ouderling en diaken. De laatste jaren kerkt hij in de Opstandingskerk in Bilthoven. Gé deed vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Koperwiek in Bilthoven. De diamanten bruiloft vierden ze met familie en vrienden op zaterdag 29 april in De Weistaar in Maarsbergen. De gemeente stuurde bloemen en er waren felicitaties namens Koning Willem-Alexander en de Commissaris van de Koning.

Meer berichten