Logo vierklank.nl
Het diamanten bruidspaar met locoburgemeester Anne Brommersma.
Het diamanten bruidspaar met locoburgemeester Anne Brommersma.
Ouderen

Echtpaar Kooiman-de Graaf zestig jaar getrouwd

door Guus Geebel

Locoburgemeester Anne Brommersma kwam dinsdag 1 november de heer en mevrouw Kooiman-de Graaf thuis feliciteren met hun zestigjarig huwelijksjubileum. Wim Kooiman was 26 en Joke de Graaf 23 toen zij elkaar op 1 november 1956 in Hendrik-Ido-Ambacht het jawoord gaven.

Joke en Wim zijn geboren en getogen in Hendrik-Ido-Ambacht. Joke was enig kind en haar moeder overleed toen ze zes jaar was. Ze deed jarenlang de huishouding voor haar vader. Ze haalde in die tijd het diploma Costumière. Wim is de derde uit een gezin met acht jongens. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bevrijdingsfeesten die de eerste jaren na de oorlog veel werden gehouden. Ze kregen verkering en in 1952 zijn ze verloofd. Ze trouwden toen ze een huis toegewezen kregen aan de Aeolusweg in De Bilt. Wim werkte toen bij een architectenbureau in Bilthoven. Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft zeven kleinkinderen.

Architect
Wim Kooiman leerde voor timmerman in Dordrecht en haalde in de avonduren het diploma Vaktekenen. Later rondde hij een avondstudie Bouwkunde af en haalde verschillende diploma's. In 1969 verhuisde het gezin naar een nieuw, naar eigen ontwerp gebouwd huis aan de Groenekanseweg in De Bilt. Het echtpaar woont daar nog steeds met groot genoegen en doet alles zelf. Als architect heeft Wim Kooiman veel gebouwen en huizen ontworpen. Hij laat trots een foto zien van het laatste huis dat hij in 2009 voor zijn zoon Cees in Wolvega heeft ontworpen. Het echtpaar verkeert in blakende gezondheid en heeft veel bezigheden. Als vrijwilliger was Kooiman jarenlang actief in schoolbesturen, het bestuur van Het Witte Kruis en de woningbouwvereniging. Ook gaf hij veel bouwkundige adviezen. Toen hij 60 jaar werd ging hij met de VUT.

Feest
Het diamanten huwelijksfeest is met familie en vrienden met een high tea gevierd in De Biltsche Hoek. Er werden felicitaties ontvangen namens Koning Willem-Alexander en commissaris van de Koning van Beek. Van het Biltse gemeentebestuur werden bloemen ontvangen.

Meer berichten