Logo vierklank.nl
Het diamanten bruidspaar met de burgemeester.
Het diamanten bruidspaar met de burgemeester.
Ouderen

Echtpaar Katuin-van Bergen zestig jaar getrouwd

Burgemeester Bas Verkerk kwam donderdag 26 januari in Bilthoven de heer en mevrouw Katuin-van Bergen feliciteren met hun zestigjarig huwelijksjubileum. Jan Katuin en Tini van Bergen waren allebei 19 jaar toen zij in Emmen in het huwelijk traden. Het had die morgen gesneeuwd.

door Guus Geebel

Jan Katuin is geboren in Emmer-Compascuum, een dorp in de gemeente Emmen. Tini van Bergen komt uit het Groningse Ter Apel. Ze ontmoetten elkaar in het voorbijgaan toen ze zeventien waren. 'Het begon met zwaaien, wat later werd er een praatje en een afspraakje gemaakt en van lieverlee kregen we verkering.' Jan Katuin was huisschilder en Tini van Bergen werkte bij een drogisterij in de huishouding en in de winkel.

Na hun trouwen woonde het echtpaar een tijdje bij haar ouders in. Jan moest eerst nog in militaire dienst. Via het schildersvakblad kwam hij terecht bij een schildersbedrijf in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland. Daar kregen ze een woning waarin ze vijf jaar woonden. In 1965 ging Katuin werken bij een schildersbedrijf aan de Parklaan in Bilthoven. Ze woonden drie maanden in een flat aan de Abt Ludolfweg in De Bilt en betrokken toen hun huidige woning aan de Parklaan. Ze wonen er nog steeds met veel plezier. 'De woning was vroeger van mijn werkgever, maar die werd ziek en moest stoppen', vertelt Jan Katuin. 'Ik ben toen met een eigen schildersbedrijf begonnen.'

Hij verkocht het bedrijf in 1994 om gezondheidsredenen. In 1995 kochten ze een huis in Frankrijk waar ze vaak heen gingen. Twee maanden geleden is dat huis verkocht. Het echtpaar heeft drie kinderen en één kleinkind. De moeder van Jan Katuin leeft nog en is 102 jaar. Ze woont in een aanleunwoning in Emmen. Jan Katuin heeft veel vrijwilligerswerk gedaan voor de SWO en heeft voor het Meldpunt als taxi mensen gereden. Tini heeft naast het huishouden veel aan handwerken gedaan. De diamanten bruiloft werd op 29 januari gevierd in De Biltsche Hoek.

Meer berichten