Logo vierklank.nl
Het diamanten bruidspaar met locoburgemeester Hans Mieras.
Het diamanten bruidspaar met locoburgemeester Hans Mieras.
Ouderen

Felicitaties voor diamanten bruidspaar

door Guus Geebel

Op zondag 4 december vierden de heer en mevrouw van Dijk-van de Ridder hun zestigjarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Hans Mieras kwam namens het gemeentebestuur het bruidspaar op 5 december feliciteren. Het feest vieren ze met de kinderen op 10 december.

Ton van Dijk was 21 en Wil van de Ridder 20 jaar toen ze op 4 december 1956 in Utrecht trouwden. Ton is geboren in Utrecht en Wil in Amsterdam. Ze groeide op bij haar grootmoeder in Bilthoven. Die heette opoe Hop en ze werd in die tijd Wil Hop genoemd. Later verhuisde ze naar Utrecht. Ton en Wil hadden elkaar tijdens twee fietsvakanties naar Valkenburg al wel ontmoet, maar toen sprong de vonk nog niet over. Dat gebeurde later in Utrecht. 'In die tijd ging je naar uitvoeringen en na afloop liep je rondjes in de stad en daar kwamen we elkaar weer tegen. Ton bracht mij een paar keer naar huis en toen was het aan', vertelt Wil.

Wonen
Ton van Dijk is van beroep onderhoudsschilder geweest bij twee werkgevers. Wil heeft verschillende banen gehad. Voor haar trouwen werkte ze bij chocoladefabriek Van Houten en toen de kinderen groot genoeg waren werkte ze bij de Grontmij en de Varekamp. Een woning was er nog niet meteen na het trouwen. Het echtpaar heeft de eerste tijd op drie plaatsen ingewoond. Daarna hadden ze op verschillende plaatsen een huis. Eerst in Utrecht, toen aan de Asserweg in De Bilt, vandaar naar de Grote Beer in Bilthoven waar ze 25 jaar met plezier woonden en sinds een jaar in een aanleunwoning bij De Bremhorst. De heer en mevrouw van Dijk kregen twee zonen, hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind.    

Hobby's
Fotograferen is de grote hobby van Ton van Dijk en hij heeft daarvoor verschillende cursussen gevolgd. Hij deed tien jaar lang aan judo en heeft ook wedstrijdduiven gehad. Wil van Dijk fietst en leest veel. Verder houdt zij van sport kijken op de televisie. Schaatsen, tennissen, voetbal. 'Ze is de baas over de afstandsbediening en weet altijd precies wanneer er sport wordt uitgezonden', zegt Ton van Dijk lachend. 'Maar hij is altijd met de laptop bezig, en dat doe ik weer niet', is haar antwoord. 

Meer berichten