Het diamanten bruidspaar met burgemeester Arjen Gerritsen.
Het diamanten bruidspaar met burgemeester Arjen Gerritsen.

Felicitaties voor diamanten bruidspaar

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Burgemeester Arjen Gerritsen kwam dinsdag 19 januari de heer en mevrouw Boer - Hofland feliciteren met hun zestigjarig huwelijksjubileum. Jo Hofland was 23 en Frans Boer 24 jaar toen ze op donderdag 19 januari 1956 in Langbroek in het huwelijk traden.

Ze ontmoetten elkaar in 1952 in Doorn op de Arnhemse Bovenweg. Frans Boer was als dienstplichtig militair gelegerd in het marinierskamp in Doorn en maakte met een collega een avondwandeling. 'Jo fietste met haar zusje langs en in het voorbijgaan zei ik zachtjes, je verliest wat. Ze kwam terug en vroeg, wat ben ik verloren. Ik zei je bandensporen', vertelt Frans Boer. 'We raakten aan de praat en ik hoorde dat ze de volgende avond naar zang ging. Daar stond ik en na afloop bracht ik de meisjes naar huis. Ze hadden thuis al over de ontmoeting verteld en haar ouders lieten me meteen binnenkomen.'

Huisdrukkerij
Frans Boer is geboren en getogen in Utrecht. Jo Hofland is geboren in Odijk en verhuisde op haar vijftiende naar Langbroek. Na zijn militaire dienstijd was Frans als burger zeven jaar automonteur bij de Koninklijke Landmacht in de Kromhoutkazerne. Daarna ging hij bij het vervoerbedrijf van de gemeente Utrecht werken. Eerst als buschauffeur en later op kantoor. Hij heeft in die tijd de huisdrukkerij van het busbedrijf opgezet. Frans Boer werkte meer dan 25 jaar tot zijn pensionering bij de drukkerij en volgde daarvoor verschillende cursussen. Jo heeft eerst in een winkel in Doorn gewerkt en toen ze verkering hadden is ze in de huishouding in Utrecht gaan werken.

Scheidsrechter
Na hun huwelijk woonden Jo en Frans twee jaar in bij zijn ouders in Utrecht. Daarna kregen ze een eigen woning in Utecht toegewezen. Sinds 2007 wonen ze in Bilthoven. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Jo Boer heeft altijd veel aan handwerken gedaan en maakt nog steeds mooie dingen. Frans was 35 jaar scheidsrechter bij zaalvoetbal. Nu zijn legpuzzels zijn hobby. Direct nadat ze in Bilthoven kwamen wonen werd Frans gevraagd bestuurslid van de wooncommissie te worden. 'Ik zei mag ik even bijkomen van de verhuizing.' Later werd hij voorzitter, wat hij tot vorig jaar bleef. Onder zijn voorzitterschap kwamen er onder meer zonneschermen en een internetaansluiting in de woningen aan de Jan Provostlaan. Het diamanten huwelijksfeest viert het echtpaar met familie en vrienden in Soestduinen met een high tea met 65 personen.