Logo vierklank.nl
Burgemeester Bas Verkerk met het diamanten bruidspaar.
Burgemeester Bas Verkerk met het diamanten bruidspaar.
Ouderen

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

door Guus Geebel

Maandag 7 november was het zestig jaar geleden dat de heer en mevrouw Prang-Vitalis uit Bilthoven in Jakarta het huwelijk traden. Burgemeester Bas Verkerk kwam het echtpaar thuis met dit huwelijksjubileum feliciteren.

Fred Prang en Daicy Vitalis leerden elkaar in Jakarta kennen. Hij was een collega van haar  zwager. De zus van Daicy woonde bij haar tante en daar hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Daicy Vitalis is geboren in Probolinggo Indonesië en Frederik Prang in Kota Radja dat nu Banda Atjeh heet. In 1962 kwam het echtpaar naar Nederland waar ze de eerste dagen in Ede-Wageningen werden opgevangen en daarna verhuisden naar een vakantiehuisje in Brabant. De heer Prang kreeg werk in Den Dolder en kort daarna tot zijn pensionering bij de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht. In Indonesië heeft hij bij de luchtvaartmaatschappij Garuda gewerkt. Ze kregen een woning aan het Ptolemaeusplein in De Bilt en toen omstreeks 1970 de woningen in Centrum 2 in Bilthoven werden opgeleverd verhuisden ze naar de woning waar ze nog steeds zelfstandig zonder hulp wonen.

De heer en mevrouw Prang zijn 88 en 76 jaar oud. Ze kregen zes kinderen waarvan er drie in Indonesië zijn geboren. Er zijn negen kleinkinderen en één achterkleinkind. Het diamanten huwelijksjubileum vierden ze een dag eerder thuis met de familie. Schriftelijke felicitaties waren er ook namens de Koning en de commissaris van de Koning.

Meer berichten