FC De Bilt en Almere in evenwicht

De nummer twee tegen de nummer drie in de achtervolging op DHSC. Beide ploegen zijn de afgelopen jaren steeds elkaars concurrent in de top van de tweede klasse en beide ploegen wachten op de felbegeerde promotie naar een stapje hoger. Op 4 februari kwam Almere naar De Bilt. De vraag was: wie houdt de afstand tot DHSC beperkt. Helaas verloren beide ploegen twee punten, na een terechte 2-2 eindstand.

Het was FC De Bilt dat al in de 6e minuut de score opende. Tom Karst schoot een van zijn befaamde, verraderlijke schoten, een verdediger veranderde de bal op ongelukkige wijze van richting en de 1-0 was een feit. Na een kwartier veranderde het spelbeeld en nam Almere met diverse sterke en balvaste spelers het initiatief. Echte grote kansen kregen ze niet, maar de poldermannen hadden voldoende dreiging. Het bleef tot de rust 1-0.

In de rust werden in het sponsorhome twee personen speciaal bedankt. Eerst werd Cees Niebeek toegesproken door de voorzitter en ontving hij een speldje voor zijn 40 jarig lidmaatschap (eerst FAK en daarna FC De Bilt). Vervolgens kreeg Andre van Vogelpoel een mooi aandenken van de sponsorcommissie. Andre werd lang geleden al sponsor van de A1 van BVC en bij de start van FC De Bilt bleef hij doorgaan, totdat hij vorig jaar met pensioen ging en met Drukkerij Livo stopte.

Vlak na rust scoorde Tom zijn tweede van de middag en leek FC De Bilt kort daarna de wedstrijd te kunnen beslissen. Het pakte anders uit. Uit een corner en wat duw- en trekwerk werd de bal in de 58e minuut in het Biltse doel gewerkt. De Bilt raakte niet in paniek, maar het was wel erg jammer dat in de 65e minuut een aanvaller tegen Kevin opliep, waardoor de scheidsrechter een strafschop toekende die degelijk door het midden werd ingeschoten (2-2). Met nog een klein half uur op de klok kon de wedstrijd alle kanten op. Aan beide kanten waren de mogelijkheden om de winnende te scoren, maar de keepers waren alert of de schoten waren niet zuiver genoeg. Het was een terechte einduitslag, maar de afstand met DHSC is daardoor met twee punten toegenomen. FC De Bilt staat nog 1 punt voor in de tweede periode. A.s. zaterdag is er een uitwedstrijd naar Amstelveen.