FC De Bilt toont veerkracht

Zaterdag 21 januari kwam Zaanlandia uit Zaandam naar De Bilt voor een wedstrijd voor de districtsbeker. Beide ploegen waren doorgedrongen tot de vierde ronde en als je eenmaal zover bent, dan smaakt dat naar meer.

In de eerste helft was FC De Bilt duidelijk sterker en het had met de rust al helemaal beslist moeten zijn. De Biltse mannen combineerden er lustig op los en de Zaandammers konden niet meer dan zo af en toe een lange bal naar voren in de hoop dat hun spits daar iets mee kon. De Biltse keeper heeft in de eerste helft slechts enkele terugspeelballen te verwerken gehad. Aan de andere kant was het alle hens aan dek, maar het duurde toch nog tot de 20e minuut alvorens de stand veranderde. Joey de Ruyter mocht een vrije trap nemen en die schoot hij voortreffelijk in een kruising. Daarna rondde Sander van den Berg een mooie aanval prima af, maar het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de laatste minuut voor rust werd Kevin de Haas van het veld gestuurd.

Na rust moest FC De Bilt verder met tien man en dat gaf Zaanlandia het vertrouwen om toch ten aanval te gaan. Al vrij snel scoorden de Zaandammers de gelijkmaker en de wedstrijd lag weer helemaal open. Uit de volgende aanval van Zaanlandia kwam de bal ongelukkig tegen de hand van Vincent van Bueren; het werd een strafschop en die werd benut: 1-2. FC De Bilt gaf het niet op en met een man minder werden de mouwen opgestroopt voor een slotoffensief. Vlak voor tijd kopte Tom de gelijkmaker binnen en de supporters maakten zich al op voor een spannende penaltyreeks. Het was Bart Kuijpers die in de 90e minuut het winnende doelpunt maakte. FC De Bilt zit bij de laatste 16.