FC De Bilt

De wedstrijd ASC Nieuwland – FC De Bilt begon een kwartiertje later vanwege een door files vertraagd arriveren van de leidsman van dienst. FC De Bilt was al snel enkele keren dreigend voor het doel, maar de scherpte ontbrak. Na ongeveer een kwartier werd de Biltse linksbuiten perfect de diepte in gestuurd. Hij gaf de bal netjes voor in de loop van Bart Kuijpers die vervolgens prima binnenschoot. De goal werd echter op advies van de assistent-scheidsrechter geannuleerd. De spelers mopperden niet en pakten de draad weer op. Daarna volgde een periode waarin aan beide kanten voldoende kansen waren om de score te openen, maar de doelverdedigers hielden een doel schoon. Met de 'brilstand' 0-0 werd er gerust.

Vrij snel na rust was Tom Karst heel alert bij een iets te korte terugspeelbal en hij tikte netjes de bal langs de keeper voor de 0-1. Dit leidde tevens de fase in waarin FC De Bilt had kunnen en moeten doordrukken, maar het tegendeel was waar: ASC Nieuwland verstevigde haar zelfvertrouwen. De Biltse verdediging hield goed stand en had een keer het geluk 'van de lat'. Uit een vrije trap kopte een aanvaller de bal boven de handen van Jaime Hensen op de onderkant lat, maar voor De Bilt kwam de bal gelukkig weer terug het veld in. Het zat ASC ook echt niet mee en toen Sander van den Berg in de 80e minuut een rebound benutte en de 0-2 op het scorebord liet verschijnen, was het over en uit. FC De Bilt pakte hiermee zijn vijfde competitieoverwinning op rij. Zaterdag 19 november treden de mannen om 17.00 uur aan tegen Zwaluwen Utrecht (beker).