Het weer en de wedstrijd waren niet best. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt wint in de laatste minuten

Voor het eerst in de geschiedenis stonden FC De Bilt en Be Fair uit Waddinxveen tegenover elkaar. Het werd een bizarre wedstrijd met twee gezichten, waarbij FC De Bilt aan het langste eind trok.

Het was wat mistig en het motregende en iets voor 14.00 uur werd de wedstrijdverlichting alvast maar aangedaan. Be Fair pakte gelijk het initiatief en wist binnen negen minuten twee keer te profiteren van de nog niet alerte Biltse verdediging: 0-2. Be Fair ging door en combineerde er lustig op los en in de 19e minuut scoorde de spits een schitterend doelpunt en de wedstrijd leek beslist.

Ten half drie kwam De Bilt beter in het spel en in de 25e minuut knalde Joey de Ruijter een vrije bal snoeihard in het net: 1-3. Vlak voor rust werd Mike prima de diepte in gestuurd, vervolgens trok hij de bal netjes voor waar Tom Karst de bal promoveerde tot de 2-3. Na rust ging De Bilt op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks een aantal prima pogingen bleef deze lang uit. Even later draaide Tom zit goed vrij en schoot keihard, maar de keeper wist dit schot uit de kruising te tikken. Een Waddinxveense aanvaller leek op volle snelheid alleen op Ricardo af te gaan, maar daar was de nog snellere Ashwin de Ruijter die net op de tijd een schitterende verdedigende actie inzette en erger voorkwam. Dat leek wel het startsein voor een waar slotoffensief van de Biltse mannen en in de resterende minuten werd de 2-3 achterstand in een 5-3 winst omgezet met een doelpunt van Steven van den Berg en twee van Tom. De competitie wordt hervat op zaterdag 28 januari 2017 met de uitwedstrijd tegen TAVV.