FC De Bilt komt met de schrik vrij

In de afgelopen drie wedstrijden werden maar 2 punten bij elkaar gesprokkeld. De koppositie is verspeeld en om aansluiting te houden met de bovenste ploegen was een overwinning op Scherpenzeel noodzakelijk.

Zonder de geschorste Mike Versloot en de in Thailand verblijvende Joey de Ruijter begon De Bilt met een aantal wijzigingen aan de thuiswedstrijd tegen vv Scherpenzeel. Zeker het eerste deel van de wedstrijd was erg gezapig met weinig goed voetbal. Beide ploegen konden niet meer als een paar speldenprikjes uitdelen totdat Scherpenzeel doorbrak aan de linkerkant. Na goed doorzetten werd de bal teruggelegd waarna het voor een aanvaller van Scherpenzeel een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Een paar minuten voor rust kreeg Scherpenzeel een strafschop. Ricardo werd de verkeerde hoek ingestuurd, maar via de paal kwam de bal weer terug in het veld. In de tegenstoot stuurde Wesley met een lange bal Tom de diepte in. Hij passeerde zijn directe tegensander en gaf de bal strak voor het doel. Roland kwam inlopen en kon zo zijn 3e doelpunt van het seizoen maken. De Bilt ontsnapte zo aan een 0-2 achterstand en ging zelfs met een 1-1 tussenstand de rust in.

Na rust was het Sam Eerdmans die FC De Bilt alsnog naar een voorsprong schoot. Maties werd aangespeeld rond de 16 meter. Hij behield het overzicht en legde de bal terug op Sam. Met een bekeken schot vanaf 20 meter liet hij de verbijsterende keeper kansloos. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Tom een einde aan het laatste beetje hoop van Scherpenzeel. Een lange bal van Steven werd meegenomen door de wind. De keeper schatte de bal verkeerde in waardoor de bal over hem heen vloog. Tom was goed doorgelopen en kon de bal daarna het lege doel inschuiven. In de slotseconden zorgde de ingevallen Karim Aref ook nog voor een wat geflatteerde 4-1 eindstand.

Ondanks een mindere wedstrijd hield de ploeg van Gerrit Plomp de punten toch in De Bilt. Koploper FC Almere wist zijn wedstrijd overtuigend te winnen, maar andere concurrenten verspeelden punten waardoor FC de Bilt nu op een 2e plaats staat. Voor de winterstop speelt FC De Bilt nog twee wedstrijden.