De twee doelpuntenmakers van FC De Bilt. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt wisselvallig

Zaterdag 14 november ontmoetten FC De Bilt en DHSC (Utrecht) elkaar. Door de jaren heen zijn deze ontmoetingen veelal spannende derby's geweest, maar dat leek verleden tijd te zijn. Op de huidige ranglijst stond FC De Bilt 12 plaatsen hoger, dus theoretisch alle redenen om aan te nemen dat de punten in De Bilt zouden blijven. Maar dat pakte in de praktijk heel anders uit.

Binnen enkele minuten verspeelde de Biltse verdediging onnodig de bal en daar profiteerde een Utrechtse aanvaller zeer alert op rondde de hem geboden kans prima af. Daarna ontstond een rommelige periode, totdat Jordy van der Laan de bal prima voorzette en Tom Karst de gelijkmaker binnenkopte. FC De Bilt kreeg daarna licht de overhand maar DHSC speelde slim en wist voor rust in twee minuten tijd twee keer de Biltse doelman te passeren. Met de 1-3 op het scorebord konden de mannen een kwartier pas op de plaats maken.

In de tweede helft liet DHSC zien dat ze ten onrechte op de laatste plaats stonden; de Utrechters streden voor elke meter en wisten bij vlagen ook zeer behoorlijk te combineren. FC De Bilt kreeg relatief veel corners en vrije trappen, die vervolgens wel voor het doel kwamen, maar niet echt voor gevaar zorgden. Totdat een kwartier voor tijd Jelle Vliek het strafschopgebied binnen trok en daar onderuit werd gehaald: Mike Versloot knalde vervolgens de strafschop in de linkerbovenhoek en het Bilts kwartiertje kon beginnen. De gelijkmaker bleef uit en in de 84e minuut sneed DHSC door de Biltse verdediging; een vlagsignaal van de Biltse assistent-scheidsrechter werd door de arbiter van dienst niet overgenomen en de wedstrijd was beslist: 2-4. In de laatste minuut scoorde DHSC zelfs nog de 2-5 voor de statistieken.

Aanstaande zaterdag zijn er geen competitiewedstrijden, dus FC De Bilt kan de komende tijd hard werken en vooral goed nadenken hoe de wisselvalligheid kan worden voorkomen. Tussendoor spelen de Biltenaren op 21 november thuis een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SVL.