DOS verliest voor de tweede keer deze competitie.

DOS verslikt zich in VEO

DOS wist dat bij een overwinning op VEO er in de komende drie wedstrijden nog naar één puntje nodig was voor de titel. Het leek wel of deze wetenschap de ploeg een beetje verlamde en er sprake was van een soort overconcentratie. Zo werden binnen twee minuten minuut twee levensgrote kansen niet benut. Toch kwam DOS nog wel op een 0-2 voorsprong, maar VEO knokte zich weer terug tot 2-2. Het werd een wedstrijd met veel inzet van beide kanten en beide teams gingen voor elke bal.

DOS pakte de eerste helft steeds een voorsprong maar VEO klampte weer aan. De Westbroekers speelden deze wedstrijd te wisselvallig om het verschil te maken. Hele goede periodes werden afgewisseld met mindere periodes. DOS pakte op 6-9 en 8-11 een drie punten voorsprong. VEO scoorde ook en pakte zo voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong bij een 12-11 ruststand.

Na de pauze kwam DOS minder goed uit de kleedkamer. VEO pakte in de tweede helft het initiatief en speelde met veel druk naar binnen. In een volle sporthal onder luide aanmoediging bleef de thuisploeg voluit gaan. Ook DOS knokte voor wat het waard was, al haalde het niet haar normale niveau. Coach Steven Brink moest al eerder wisselen en bracht met Marjolein van Zijtveld meer rust en routine binnen de lijnen. Dat had direct effect, want met haar doelpunt pakte DOS met 15-16 voor het eerst na rust een voorsprong. Maar ook nu lukte het niet verdedigend de rijen gesloten te houden en scoorde VEO driemaal op rij tot een 18-16 voorsprong. Nu kwam DOS weer gelijk op 18-18 en richting het einde van de wedstrijd bleef het gelijk opgaan. Door een inschattingsfout in de verdediging werd een strafworp veroorzaakt. VEO benutte dit buitenkansje en de laatste aanvallen van DOS leverden geen doelpunt meer op. DOS loopt zo tegen de tweede nederlaag aan in de competitie.

DOS bleef wel koploper en heeft alles nog in eigen hand. De komende drie wedstrijden moeten allemaal in winst worden omgezet. Zaterdag is een eerste test tegen Victum; de ploeg waar DOS eerder in de competitie van verloor. De wedstrijd begint om 20.45 uur in de Vierstee.