Het was duidelijk dat inzet van het duel de koppositie betrof.

DOS wint van nummer twee

Na een dag waarop alle DOS teams thuis (in De Vierstee) speelden - en niet één team verloor - was het als afsluiting 's avonds de beurt aan DOS 1. Als ongeslagen koploper speelden zij tegen de nummer twee op de ranglijst, VEO uit Voorburg.

Beide teams gingen in een hoog tempo van start en gaven elkaar weinig speelruimte. Het eerste kwart van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams gaven elkaar niet veel toe. Gedurende de eerste helft werd DOS toch iets sterker en pakte een 10-6 voorsprong. Met de rust was de voorsprong tot één punt geslonken.

Halverwege
Na de 13-12 stand halverwege bleek in de tweede helft dat VEO het hoge tempo van voor rust niet meer kon volhouden. Bij de Voorburgers werd er minder zuiver geschoten dan voor rust. DOS werd iets sterker en kreeg een veldoverwicht. Doordat niet beide vakken even succesvol waren in de afronding, lukte het niet om afstand te nemen van de tegenstander. Op deze wijze hield DOS zelf de tegenstander nog in de race. Eerder bij 10-6 lukte het niet om de voorsprong uit te breiden, bij 18-14 lukte dit wederom niet. VEO gaf zich niet gewonnen en kwam weer dichterbij tot 18-17. Een volgende en laatste versnelling van de thuisploeg werd de Voorburgers uiteindelijk toch te machtig. DOS toonde aan als team completer te zijn dan VEO, maar kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Met de 22-17 overwinning blijft DOS ongeslagen koploper.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd in Houten tegen Victum. Deze wedstrijd begint om 19.10 uur.