Voorafgaand aan de wedstrijd een herdenkingsmoment vanwege het overlijden van DOS-erelid Bert Oudhof.
Voorafgaand aan de wedstrijd een herdenkingsmoment vanwege het overlijden van DOS-erelid Bert Oudhof.

DOS loopt tegen eerste nederlaag aan

Algemeen Sport

Victum gaf de Westbroekse korfballers zaterdag een lesje in wedstrijdbeleving en bracht DOS de eerste nederlaag in de zaalcompetitie toe. In de basis verving Mathijs de Rooij Bas de Jong. Hij had de pech dat de equipe van coach Steven Brink een totale offday kende.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was Victum veel scherper dan DOS, dat vooral verdedigend geen grip kon krijgen op de tegenstander. Het lukte DOS onvoldoende om de aangeef bij Victum te onderbreken, zodat Victum zowel op het afstandsschot als de doorbraak gevaarlijk werd. DOS liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en Victum groeide steeds verder en steeg boven zichzelf uit, waar de Westbroekers vertwijfeld achterbleven.

Na een 14-11 ruststand kende DOS een opleving en kwam op 16-16 gelijk. De verwachting was dat het lek boven was, maar hierna verviel de ploeg toch weer in de fouten van voor de rust. Victum begon weer te scoren en pakte een voorsprong van enkele punten. Het lukte DOS niet op dichterbij te komen. Coach Steven Brink wisselde nog wel maar op dat moment was de wedstrijd al gespeeld. DOS moest een 29-23 nederlaag slikken en dat was na bijna twee jaar ongeslagen te zijn in de zaalcompetitie, wel even wennen. DOS blijft ondanks het verlies nog koploper, maar zag Telstar op gelijke hoogte komen. Laat dat nu net de tegenstander zijn van aanstaande zaterdag. Een mooi duel dus om de koppositie. De wedstrijd begint om 19.30 uur in Hoevelaken.