Salvodames boeken klinkende overwinning

Het geloof in eigen kunnen is weer helemaal terug. De dames van Salvo hadden een grote overwinning nodig om uit de gevarenzone te kunnen komen. Door het bezoekende SVU uit Amsterdam met 4-0 te verslaan hebben de dames zichzelf een geweldige dienst bewezen. De ploeg gelooft er weer heilig in dat de gevarenzone verlaten kan worden.

Het bezoekende SVU wist niet hoe ze het had. De Salvodames gingen als een wervelwind van start. De tegenstander werd vooral in de eerste twee sets geheel overklast. Deze sets werden door Salvo gewonnen met 25-11 en 25-7. Op alle onderdelen was Salvo het betere team. De instelling was dat de punten in Maartensdijk moesten blijven en dat was heel goed te zien aan het spel. Niet alleen aanval en verdediging functioneerden prima, ook de servicedruk was de tegenstander vaak teveel. Femke Dijkstra serveerde in de 1e set 10 punten bij elkaar. Datzelfde deed Daisy van Eck in de 2e set. Omdat de passing ook goed functioneerde kon spelverdeelster Carine de Ridder alle aanvalsposities goed bereiken. Anique Diepeveen, Nicole Visscher, Nienke van de Burg sloegen vele punten binnen.

In de 3e en 4e set veranderde het spelbeeld. Salvo bleef goed presteren maar de tegenstander richtte zich wat op zodat er meer een wedstrijd ontstond. Het beeld was dat het tot de helft van de set gelijk opging waarna Salvo stevig wist door te drukken en het overwicht hield. Met resp. 25-19 en 25-16 werden ook deze sets gewonnen.

Door dit resultaat heeft Salvo de directe concurrent voor een veilige plek op de ranglijst in het vizier. In de modus waarin de dames nu zitten, worden er zeker punten gehaald om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen.

Vrijdag 3 februari spelen de dames om 21.00 uur in sporthal Kerkelanden in Hilversum tegen Gemini.