Verlies Salvodames

Algemeen Sport

De tegenstander van Salvo was kampioenskandidaat Forza Hoogland. Deze tegenstander liet er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste was. De Salvodames waren kansloos en verloren met 0-4.

Dat het een zware middag zou worden voor de Salvodames stond van te voren al vast. Het bezoekende Forza Hoogland is een belangrijke kampioenskandidaat en bovendien was Salvo gehandicapt door blessures. Tot overmaat van ramp vielen er ook nog twee speelsters uit. Niet bepaald het podium om het een tegenstander erg lastig te maken.

Talententeam
Nadat de eerste twee sets verloren waren gegaan met resp.: 18- 25 en 12- 25, moest spelverdeelster Carine de Ridder het veld verlaten. Zij is aan het terugkomen van een slepende blessure en kon niet meer dan twee sets spelen. Zij werd vervangen door Lotte Koenderman uit het talententeam. Hoewel ze moest wennen aan tempo en intensiteit pakte ze het goed op en speelde goed mee.

Libero
De tweede uitvaller was Nicole Visscher die met een beenblessure uitviel. Zij werd vervangen door Yonne Rigter uit hetzelfde talententeam. Ook zij presteerde na behoren in het geweld van de tegenstander. Nienke van de Burg maakte deze middag de meeste punten en Rianne Diepeveen was de stabiele factor in haar rol van libero, welke zij steeds beter gaat vervullen. Dit alles was niet genoeg om Forza van de winst te houden. Ook de derde en vierde set gingen verloren met resp. 16-25 en 20-25. Op 15 oktober spelen de dames om 14.15 uur in sportcentrum Amstelveen tegen SVU.