Herboren Salvodames

Na de slechte wedstrijd van vorige week moesten de dames aan de bak tegen het bezoekende Protos. Salvo nam revanche op zichzelf en won met 3-2 van de als vijfde geklasseerde tegenstander.

Vooraf had coach Ger Dalmeijer met zijn team afgesproken dat er een goede wedstrijd gespeeld moest worden om in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De dames hebben van het eerste tot het laatste punt laten zien dat het ernst was.

Inzet
Er werd met hartverwarmende inzet gestreden met als resultaat dat Salvo gelijkwaardig was aan de tegenstander. Dit keer liet Salvo zich niet van de wijs brengen door een harde service of aanval van de tegenpartij maar bleef geloven in eigen kracht en kwaliteit. De eerste drie sets waren de teams volkomen aan elkaar gewaagd. Aanvallend was de tegenstander iets beter maar Salvo compenseerde dit door spectaculair te verdedigen. Ook een goede move was het inzetten van Rianne Diepeveen als 2e spelverdeler naast Carine de Ridder. Dit gaf meer rust in het spel. Beide dames wisten vooral hun buitenaanvalsters Anique Diepeveen en Nicole Visscher prima te voeden.

Schepje
De eerste drie sets werden met resp. 22-25, 25-23 en 25-23 afgesloten met een 2-1 voorsprong in sets voor Salvo. De 4e set was Salvo het even kwijt. De tegenstander deed er nog een schepje op en won deze set eenvoudig met 11-25. De 5e set moest de beslissing brengen. Onder hartstochtelijke aanmoedigingen van het publiek stond Salvo bij de veldwissel met 8-5 voor. Protos kwam nog terug tot 10-8 maar de Salvodames zagen de overwinning al gloren en lieten de tegenstander niet dichterbij komen. Die bezweek onder de druk en kwam niet meer tot goed aanvalsspel waardoor Salvo het initiatief hield en met 15-11 de set won en de wedstrijd met 3-2. Een ongelooflijke opsteker voor de dames die vorige week nog in de put zaten. Door dit mooie resultaat is het geloof in een goed resultaat voor de tweede seizoenshelft geheel terug en is Salvo ook weer van de laatste plaats af.