Onnodig verlies Salvodames

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen moest Salvo naar Amsterdam om aan te treden tegen het team van Armixtos. Lang zag het er naar uit dat Salvo de punten zou meenemen. Het venijn zat in de staart en Salvo verloor met 3-2.

Nog voor de wedstrijd liep Salvo al tegen een teleurstelling op. Anique Diepeveen raakte geblesseerd aan haar voet tijdens het inspelen en kon daardoor niet mee doen. De Amsterdamse dames openden de wedstrijd met een lastige serviceserie die Salvo direct op een 6-0 achterstand bracht. Toen deze serie eenmaal doorbroken was kwam Salvo beter in het spel en knokte ze zich terug in de wedstrijd. Het was net niet genoeg om de set te winnen die verloren ging met 25-23. De tweede set en de derde kon Salvo wel het initiatief nemen en dit ook vasthouden. Nu was het Daisy van Ek die met haar harde en gevarieerde service veel punten scoorde. In deze sets werd ook de jeugdspeelster Nadya Speek ingezet door coach Ger Dalmeijer. Mede door haar goede en onbevangen aanvalsspel op de linksvoorpositie speelden de dames beter en werden de sets met resp.: 17-25 en 22-25 gewonnen. Ook in de vierde set liet Salvo eenzelfde soort spel zien en liepen vrij snel uit naar een voorsprong van 20-14. Helaas stokte hier de motor en kwam de regie bij de tegenstander die hier dankbaar gebruik van maakte en ook de set won met 25-23. Een enorme kans om een mooie winstpartij ging hier verloren.  In de beslissende vijfde set trok Armixtos de lijn door en won met 15-9. Een onnodige 3-2 nederlaag  voor Salvo. Zaterdag 8 oktober spelen de dames om 15.30 uur in De Vierstee tegen Forza uit Hoogland.