Een spelmoment uit de wedstrijd tegen de koploper. (foto Hester Ploeg)

TZ kan geen vuist maken

In de vierde speelronde moesten de korfballers van TZ uit Maartensdijk het opnemen tegen koploper KV Wageningen. Vorige week speelde TZ een prima wedstrijd tegen AW DTV, het was te hopen dat die lijn doorgetrokken kon worden naar deze wedstrijd.

De start was echter niet zoals de thuisploeg voor ogen had. Het spel was slap en de kansen die gecreëerd werden, werden zonder overtuiging genomen. TZ mag het zichzelf kwalijk nemen dat het bewegingstempo en de intensiteit te laag waren. Wageningen kwam gemakkelijk tot het schot en rondde prima af. Na de openingsfase verbeterde het spel van de thuisploeg; in ieder geval kwam er meer energie in het spel. De achterstand kon niet verkleind worden, maar de scores gingen nu gelijk op. Bij rust stond het 7 – 12.

Na rust
In de tweede helft heropende TZ de score. In de vervolgfase stond de verdediging van TZ prima maar helaas was de afronding te matig om de wedstrijd weer spannend te maken. Er zaten best aardige aanvallen tussen, maar over het geheel genomen was het onvoldoende. Wageningen nam vervolgens verder afstand en eindigde wedstrijd in 15 – 23.

Aanknopingspunten
Volgende week zal TZ beter voor de dag moeten komen. Er zijn genoeg aanknopingspunten voor een goed resultaat. Het zal echter niet nog een keer mogen gebeuren dat de ploeg te weinig energie op de mat legt. Dit heeft effect op de afronding, getuige het weinige aantal doelpunten afgelopen zaterdag. Daarnaast worden in de uitvoering van de individuele taken teveel fouten gemaakt. Dit resulteert in passfouten en verloren rebounds die niet nodig zijn. Werk aan de winkel - dus -, maar de overtuiging mag er zijn dat er genoeg kwaliteit is.