Salvo Heren 1 vist achter het net

In de strijd in de middenmoot van de 2e klasse stond deze keer een min of meer lokale derby op het programma. In Loosdrecht lagen kansen voor Salvo om stuivertje te wisselen met Lovoc op de vierde en vijfde plaats. Er moest dan wel overtuigend worden gewonnen.

De eerste vijftien minuten van de eerste set werd al duidelijk dat voor Salvo de verwachtingen wat dat betreft bijgesteld moesten worden. De eerste set kwamen de heren van Salvo maar moeilijk op gang en werden weggespeeld door het beter spelende Lovoc. Vooral de passes wilden maar niet goed aankomen waardoor Lovoc met de services al veel punten kon maken. Pas bij een stand van 20-5 begon het bij Salvo beter te lopen maar er kon niet worden voorkomen dat Lovoc de eerste set met 25-10 won.

Tweede set
De interim coach Emile Tournier had een hele kluif om het team weer te motiveren voor de tweede set. De tweede set leek echter in niets op het spel van de eerste set. Alles in het spel van Salvo klopte weer en de passes en aanvallen leverde nu wel de punten op. Vooral Bas van Tricht en Maurice ter Horst wisten met midden aanvallen punten te scoren. Deze set werd dan ook gewonnen met 18-25. De derde set wist Lovoc weer terug te komen op het niveau dat men in de eerste liet zien en deze set ging weer naar Lovoc. Ook de vierde set ging weer gelijk op maar tegen het einde van de set bleef Salvo achter in punten en werd het 24-20. Door een meevaller in de arbitrage werd de stand echter niet 25-20 maar kon het team nog een vuist maken en de vierde te winnen met 24-26. Helaas werd in de vijfde set duidelijk dat Salvo die met zes man de hele wedstrijd speelde niet kon opboksen tegen het team van Lovoc dat met vier wisselspelers frisser aan de vijfde set begon.  De laaste set werd dan ook met 15-6 verloren. Door toch twee punten mee naar huis te nemen heeft Salvo wel de vijfde plaats weten te behouden en is de vierde plaats nog steeds binnen bereik.

De volgende wedstrijd speelt Salvo Heren 1 op 12 november om 16.15 uur in Weesp tegen Oberon Heren 2.