Blessuregolf bij Salvo

Door een ware blessuregolf zijn de dames van Salvo niet in staat om hun gebruikelijke niveau te halen. Met maar liefst vier invallers werd in Amstelveen van SVU verloren met 1-3. De heren verloren bij koploper Prima Donna Kaas Huizen met eenzelfde stand

In de wedstrijd tegen SVU was er nog maar één speelster die ongeschonden de eindstreep haalde. Deze situatie die al enkele weken duurt werkt fnuikend op het spel van de dames. De invallers Anneke Hansen en Madelon Veringa uit het tweede damesteam en Lotte Koenderman en Diede de Jongh derde damesteam van Salvo streden met een ongelooflijke inzet. Het team kwam door de vele omzettingen wat moeizaam op gang waardoor ze al snel tegen een achterstand aankeken. Maar geleidelijk aan begon Salvo te draaien en werd de achterstand ingelopen. Een moeilijke servicereeks van Daisy van Ek zorgde ervoor dat Salvo weer op een voorsprong kwam en de eerste set zelfs wist te winnen met 23-25. Rommelig spel en veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat de tweede set verloren werd met 25-12. Ook de derde en vierde set wist Salvo het spel niet meer te keren en ging de winst naar de tegenstander met resp. 25-11 en 25-10.

De dames hopen na de herfstvakantie op beter tijden. Op 20 oktober komen de dames van Gemini naar de Vierstee. Zij staan op gelijke hoogte met Salvo. Hopelijk zijn de blessures wat genezen om weer met het reguliere team te kunnen spelen.

Heren
Salvo ging een moeilijke middag tegemoet. Het team van Huizen is na drie wedstrijden nog ongeslagen met een gemiddelde set stand van 25-15. Dat beloofde voor Salvo een zware wedstrijd te worden. In de eerste set zocht Salvo direct en stevig de aanval waardoor Prima Donna werd overrompeld. Met een 0-5 voorsprong in de set moest de coach van Prima Donna ingrijpen en werd al de time out aangevraagd. Daarna ging de set gelijk op tot een stand van 12-12. Tot het moment een servicereeks van Prima Donna kwam waar Salvo geen antwoord op had. Hierdoor werd de eerste set verloren met 25-16. Prima Donna leek warm gedraaid. De tweede set echter wist Salvo door goed aanvallend spel en slim gebruik makend van de gaten die bij Prima Donna achter in het veld vielen op een voorsprong te komen. Prima Donna wist ook niet meer dichterbij te komen omdat het sterke blok bij Salvo onneembaar leek. Deze set wordt dan ook met 18-25 gewonnen. De eerste verloren set van Prima Donna in de competitie was een feit. Hoewel de twee laatste sets uiteindelijk werden verloren (25-20 en 25-18) konden de heren op een goede wedstrijd terug kijken en lijkt dit nog een spannende competitie te gaan worden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober in de Vierstee tegen AMVJ-Martinus.