Start competitie Salvo H1

Na vorig jaar te zijn gepromoveerd naar de 2e klasse werd de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Spaarnestad in Haarlem met winst afgesloten; een eerste wedstrijd in een hogere klasse.

De Salvo heren waren voorbereid op flinke tegenstand. De eerste set werd met 18-25 gewonnen. Ook in de tweede set kwam Salvo direct al ruim op voorsprong maar doordat er wat onzorgvuldiger werd gespeeld kon Spaarnestad nog goed terugkomen; Salvo won echter met 21-25. In de derde set droeg vooral het afblokken door nieuwkomer Izak van den Bosch (brengt bij Salvo lengte aan het net) bij een de setwinst (20-25). In de vierde set kwam Spaarnestad op voorsprong, maar uiteindelijk wisten de Salvoheren op tijd terug te komen tot 24-22. In de spannende eindfase wist Salvo de nog vier benodigde punten te behalen waardoor ook de vierde set met 24-26 naar Salvo ging.

De Salvoheren traden afgelopen zaterdag aan in De Vierstee tegen Almere Buiten voor de tweede competitiewedstrijd. De eerste set werd door Salvo goed gestart maar Almere Buiten kon blijven aansluiten en kwam in de tweede helft van de set zelfs op voorsprong. In het laatste gedeelte van de set werd goed druk uitgeoefend op de tegenstander waardoor de setwinst toch bij Salvo terecht kwam (25-22). De tweede set werd niet het niveau gehaald van de eerste set waardoor Almere Buiten kon uitlopen. Ondanks de aanmoedigingen van het publiek kon Salvo geen vuist maken en werd mede door eigen fouten de set weggegeven (16-25). Het spelbeeld verbeterde ook in de derde set niet in het voordeel van Salvo waardoor ook de derde set naar Almere Buiten ging (13-25). De vierde set bleek een spannende te zijn waarbij Almere Buiten tot op 20-24 kwam. Salvo wist het toen de verdediging van Almere Buiten nog lastig te maken door een paar goede aanvallen waardoor de teller op 24-24 kwam. Maar Almere Buiten wist uiteindelijk met 24-26 de set te pakken waardoor Salvo met 1-3 verloor.

De volgende wedstrijd speelt Salvo vrijdag 14 oktober om in Huizen tegen Prima Donna Kaas.