Brandenburg verliest

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg hebben hun 1ste wedstrijd in de hoofdklasse van het Nederlandse waterpolo met 11-7 verloren van medepromovendus De Ham uit Wormerveer. Aanvankelijk leek het er niet op dat de Biltse ploeg deze wedstrijd zou verliezen. Brandenburg startte goed en liep in de laatste minuten van de 1ste periode uit naar een 4-1 voorsprong.

Maar De Ham won de 2de periode met dezelfde cijfers (4-1) vooral doordat Brandenburg te veel onnodige uitsluitingen kreeg en de gasten dit goed afstraften, waardoor halverwege een 5-5 stand op het scorebord stond. In de 3de periode nam Brandenburg steeds de voorsprong 6-5 en 7-6, maar telkens maakten de gasten weer gelijk uit een man meer situatie. In de laatste periode kwam Brandenburg er niet meer aan te pas en kon De Ham uitlopen naar een verdiende 11-7 overwinning.

Jammer
Al met al een teleurstellende begin van het nieuwe seizoen. Deze wedstrijd had eigenlijk gewonnen moeten worden zo veel kansen op winstpartijen zijn er waarschijnlijk niet. Brandenburg moest duidelijk wennen aan met name een andere manier van fluiten en ook zaten er te veel slordigheden in het spel. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen ZPB uit Barendrecht.