Wederom puntendeling voor TZ

Afgelopen zaterdag speelde TZ tegen SCO uit Oldeholtpade in Friesland. SCO speelt de laatste jaren verdienstelijk in de hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal. Een mooie krachtmeting dus voor de ploeg van de nieuwe trainer Iwan Hazendonk.

Aan het begin was het veldspel van de Friese ploeg beter. Ze draaide langere aanvallen met meerdere schoten. Toch leverde het 'overwicht' geen verschil op in doelpunten. Bij 3 - 3 raakte de wedstrijd meer in evenwicht en werd TZ steeds sterker. Het betere spel werd gecombineerd met een prima afronding waardoor het bij rust 6 - 11 stond.

Achterstand
Dat SCO zich niet gewonnen zou geven was te verwachten; vorige week bogen ze een achterstand bij rust om in een ruime overwinning. Ook nu kwam SCO goed uit de startblokken. Het verschil op het scorebord werd steeds kleiner en uiteindelijk kwam men op 11 - 11. Dit was geen sterke fase van TZ, men zal nog beter de beslissingen af moeten wegen in het veld om de aanval op de voorsprong te pareren. Toch knokte men zich van 11 - 11 terug in de wedstrijd. Er werd gedisciplineerder aangevallen en steeds werd de voorsprong gepakt. Op 16 - 17 kon de wedstrijd beslist worden maar de strafworp werd gemist. Via een rommelige situatie werd het toch nog 17 - 17. De winst had er zeker ingezeten.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Er wordt gespeeld in Amsterdam tegen korfballeagueploeg AW-DTV. Een lastige maar mooie wedstrijd om te spelen.